Altındağ'da toplu hayvan ölümleri iddiası: Ankara Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde çok sayıda köpeğin katledildiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Hayvan severler, Altındağ Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının topluca öldürüldüğünü ve cesetlerin boş bir araziye atıldığını öne sürdü. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise olayın sorumlu olmadıkları bir barınakta gerçekleştiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 11:09

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, sokak köpeklerinin topluca katledilerek bir araziye gömüldüğü iddiaları hayvan hakları savunucularını harekete geçirdi. Emirhan Çoban'ın haberine göre, Kavaklı köyü yakınlarındaki boş bir arazide, toprağın üzerinde ve altında çok sayıda köpeğin cesedi bulundu. Cesetlerin poşetli ve poşetsiz olarak toprağın üzerinde olduğu belirtiliyor.

Görüntüler ve bilgiler, Altındağ Belediyesi'nin sokak hayvanlarını topluca öldürdüğü ve cesetleri araziye gömdüğü iddialarını gündeme getirdi. Volkan Koç, Cumhuriyet gazetesine verdiği bilgilerde, “Altındağ Belediyesi’nin yasanın çıkmasının ardından köpekleri toplayarak hemen öldürdüğünü iddia etti. Öldürdükleri hayvanların üzerine toprak bile atmaya tenezzül etmemişler. Hayvanlar bir çöp gibi üst üste attıkları çukurlara doldurulmuş. Onlarca çukur var burada. Üzerleri yeni kapatılmış birçok mezar var. Barınağın içinde köpek dahi kalmamış” ifadelerini kullandı.

Koç, belediyenin daha önce kısırlaştırma ve barınak koşullarını iyileştirme görevini yerine getirmediğini belirterek, "Yasa ile birlikte iştaha geldiler. Sokaktaki köpeklere saldırır vaziyette geziyorlar. Aldıkları köpekleri asla barınaklara sokmuyorlar. Daha barınağa girmeden öldürüp çukurlara gömüyorlar. Şu an toprağın altında da bir sürü hayvan cesedi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Olayla ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Altındağ Belediyesine bağlı olan barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz” ifadeleri kullanıldı.