Aksaray'da feci kaza: Vali Kumbuzoğlu'ndan açıklama

Aksaray'da sabah saatlerinde meydana gelen tur otobüsü kazasında 6 kişi hayatını kaybetti. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, kaza yerinde yapılan incelemelerde bulunarak açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 09:52

Aksaray'da Balıkesir'den Kapadokya'ya gitmekte olan bir tur otobüsünün devrilmesi sonucu ortaya çıkan trafik kazasında 6 kişi hayatını kaybetti. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, olay yerinde incelemelerde bulunarak ayrıntılar hakkında bilgi verildiğini ve gerekli soruşturmaların takip edildiğini belirtti.

6 kişi hayatını kaybetti

Aksaray'da sabah saatlerinde Acıpınar mevkiinde feci bir otobüs kazası meydana geldi. Balıkesir'den Kapadokya'ya gitmekte olan bir tur otobüsü, Aksaray hattının 25 kilometrelik kala gidişatında sağ oldukları devrilerek ağır bir kazaya neden oldu. Kaza sonucu ilk belirlemelere göre otobüste bulunan 41 yolcu, 1 şoför ve 2 rehberden 6 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda yaralı Aksaray Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, olayın yerine sızıntı meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Vali Kumbuzoğlu, yaptığı açıklamada, "Balıkesir'den Kapadokya'ya gitmekte olan bir tur otobüsünün Acıpınar mevkiinde devrilmesi sonucunda bir trafik kazası meydana geldi. Maalesef 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. Yaralılarımız kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ayrıntılarına ilişkin soruşturma başlatıldı ve en titizlik ölçüsünü kullanmayı" kullandı.

Kazanın nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü belirten Vali Kumbuzoğlu, özellikle yolculuklarda dikkatli olunması gerektiğine dikkat çekti. Kumbuzoğlu, seyahatleri ve yolculara güvenlik konusunda her zaman gerekli uyarıları olduğunu vurguladı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.