Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan terör saldırısı sonrası psikososyal destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TUSAŞ yerleşkesine yönelik terör saldırısının ardından burada eğitim gören çocuklara psikososyal destek vermek için özel ekipler oluşturdu. Şehit yakınları ve yaralılara yönelik çalışmalar da gece boyunca sürdürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 11:06

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ) yerleşkesine yönelik terör saldırısının ardından, burada eğitim gören çocuklara psikososyal destek sağlamaya karar verdi.

Şehit yakınları ve yaralılara destek

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu ve 22 kişinin yaralandığını belirterek, yaralıları hastanede ziyaret ettikten sonra Bakanlığa bağlı psikososyal destek ekiplerinin sahaya çıkarak şehit yakınları ve patlamadan etkilenenlere destek vermeye başladığını açıkladı. Bakanlığa bağlı 7 sosyal hizmet merkezi müdürlüğünden 57 personel, terör saldırısının ardından bu çalışmaları gece boyunca sürdürdü.

Çocuklar için özel destek ekipleri kuruldu

Bakan Göktaş'ın talimatıyla oluşturulan yeni bir ekip, TUSAŞ'ın yerleşkesindeki kreş ile yerleşkenin yakınındaki ilkokul ve lisede eğitim gören çocuklara psikososyal destek vermek amacıyla çalışmalar başlatacak. Saldırı sonrası kreşin kapalı olduğu, ancak ilkokul ve lisede eğitim gören öğrencilere yönelik destek çalışmalarının Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde yürütüleceği öğrenildi.

Psikososyal destek çalışmaları

Psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve psikolojik danışmanlardan oluşan özel ekibin, çocuklara odak grup çalışmaları, bireysel görüşmeler ve sosyal destek ağlarını güçlendirici faaliyetler planlayacağı belirtildi. Bu destek çalışmaları, çocukların yaşadığı travmanın etkilerini azaltmayı ve psikolojik iyilik hallerini güçlendirmeyi amaçlıyor.