Adana'ya Ferdi Tayfur Müzesi ve Sanat Parkı açılıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Adana’nın Sarıçam ilçesinde Ferdi Tayfur Müzesi ve Sanat Parkı inşa edilecek. Proje, müze, açık hava sineması, park ve çeşitli kültürel alanları içerecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 19:43

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Adana’nın Sarıçam ilçesinde Ferdi Tayfur Müzesi ve Sanat Parkı yapılması talimatını verdi. Bu proje, Adana’nın kültürel zenginliklerine bir yenisini ekleyerek, ünlü sanatçı Ferdi Tayfur’un anısını yaşatmayı amaçlıyor.

FERDİ TAYFUR’UN ŞARKILARIYLA ANIMSANAN BİR PROJE

Daha önce X hesabından Ferdi Tayfur’un ‘Söyleten Sensin’ isimli şarkısı eşliğinde yürüyüş yaptığı bir video paylaşan Bahçeli, bu paylaşımıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Paylaşımın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bir gönderme olduğu iddia edilmişti. Ancak bu proje, Ferdi Tayfur’un sanatını ve müziğini yaşatma amacı taşıyor.

PROJENİN DETAYLARI: MÜZEDEN SİNEMAYA

MHP’nin verdiği bilgilere göre, proje kapsamında müze, ‘Emmoğlu Yazlık Açık Hava Sineması’, park, kütüphane, sanat atölyesi, ‘Merak Etme Sen Dinleti Alanı’ ve kafe gibi alanlar yer alacak. Müzede, merdiven kenarlarına konulacak tarihler ve yazılarla ziyaretçilerin bilgilendirilmesi planlanıyor. Ayrıca, binanın üst katından kentin önemli giriş çıkış noktalarından olan Ankara-Osmaniye otoban yolu görülebilecek.

FERDİ TAYFUR’UN ŞARKILARI VE HEYKELLERİYLE DONATILMIŞ BİR ALAN

Açık hava sinemasında Ferdi Tayfur’un şarkılarının isimleri aydınlatmalara yazılacak, ayrıca Tayfur’un heykeli ve film afişleri de müzede sergilenecek. Bu projeyle sanatçının eserleri ve hayatı, ziyaretçilere çeşitli yönleriyle aktarılacak.

PROJE 5 OCAK’TA TAMAMLANACAK

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 5 Ocak’ta tamamlanması planlanan bu proje, kente önemli bir kültürel miras kazandıracak.