Adana’nın incisi haline gelen Seyhan Nehri, bir süredir yapımı devam eden hızlı tren köprüsü nedeniyle Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından susuz bırakılmıştı. Ancak Pazar günü itibarıyla nehre yeniden su verilmesiyle kentteki doğal denge ve estetik görünüm eski haline dönmeye başladı.
Özellikle 4-13 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan 13. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı öncesinde Seyhan Nehri’nin eski canlılığına kavuşması, Adanalılar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Karnaval süresince nehir kenarında gerçekleşecek etkinlikler ve şehrin görsel güzelliği için suyun yeniden bırakılması büyük önem taşıyordu.
Adanalılar, Seyhan Nehri’nin suya kavuşmasıyla birlikte kentin eski atmosferine döndüğünü belirterek, Portakal Çiçeği Karnavalı’nda Seyhan’ın coşkusunu doyasıya yaşayacaklarını ifade etti.