30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Sağlık Ocakları açık mı, kapalı mı?

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle birçok vatandaş sağlık ocaklarının çalışma durumunu merak ediyor. Yaşlılar, hastalar ve ilaç ihtiyacı olanlar için önemli bir konu olan bu durumu sizler için araştırdık.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 11:17

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bugün sağlık ocaklarının açık olup olmadığı, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve ilaçlarını yenilemek isteyenler için büyük önem taşıyor. Peki, bugün sağlık ocaklarına gidebilir miyiz? İşte merak edilen sorunun cevabı...

SAĞLIK OCAKLARI BUGÜN KAPALI MI?

Evet, 30 Ağustos 2024 Cuma günü, Zafer Bayramı nedeniyle tüm sağlık ocakları kapalıdır. Aile hekimleri de bu resmi tatilde hizmet vermemektedir. Bu durum, sağlık ocaklarının hafta sonu tatiline denk gelmesiyle birlikte, vatandaşların 2 Eylül Pazartesi gününe kadar sağlık hizmetlerine erişimini kısıtlayacaktır.

NEDEN SAĞLIK OCAKLARI KAPALI?

Tüm resmi tatillerde olduğu gibi, 30 Ağustos'ta da kamu kurumları hizmet vermemektedir. Sağlık ocakları da birer kamu kurumu olduğu için bu kapsamda değerlendirilmektedir. Bu durum, sağlık çalışanlarının da dinlenme haklarının korunması amacıyla alınmış bir karardır.

SAĞLIK OCAKLARININ ÇALIŞMA SAATLERİ NASIL?

Normal günlerde sağlık ocakları genellikle 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Öğle arası ise 12.00 ile 13.00 saatleri arasındadır. Hafta sonları ise tüm sağlık ocakları kapalıdır.