Elon Musk'tan ilk yapay zeka programı | Grok!

Elon Musk, "X" platformuna yönelik yapay zeka uygulaması Grok'un önümüzdeki haftadan itibaren açık kaynaklı yazılım olarak satışa sunulacağını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 16:47

TechCrunch web sitesine göre, her türlü elektronik uygulamanın açık kaynaklı yazılım olarak kullanıma sunulması, her kesimden kullanıcının bundan ücretsiz olarak yararlanabilmesi anlamına geliyor.

Grok yapay zeka uygulaması, Musk'un yapay zeka geliştirme şirketi xAI tarafından, OpenAI tarafından geliştirilen akıllı sohbet uygulaması ChatGPT ile rekabet etme hedefiyle başlatıldı. Ancak uygulama yalnızca “X” platformundaki ücretli premium hizmetin abonelerine açıktı.

Elon Musk, yeni startup şirketi xAI için Grok adını verdiği üretken yapay zekanın ilk modelinin ayrıntılarını açıkladı.Bu model, Grok'un daha önce Twitter olarak bilinen "X" ağına erişmesine olanak tanıyor ve bu erişim başlangıçta yalnızca platformun ücretli hizmetine abone olanlara açıktı.Tesla ve SpaceX'in sahibi, Gork'un (X) aracılığıyla modern bilgilere erişebildiğini, bunun da onu diğer yapay zeka modellerinden ayıran bir özellik kazandırdığını belirtti.

Elon Musk, geçmişte Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda "Grok" modelinin alaycılığını sevdiğini ifade etmiş ve "Onu kim böyle yönlendirmiş olabilir acaba" demişti.

İngilizcede "Grok" kelimesi "derin ve sezgisel anlayış" anlamına gelir.Musk, veritabanı bir veya iki yıl öncesine kadar uzanan bilgilere dayanan sohbet uygulaması ChatGPT'nin aksine, gerçek zamanlı bilgi elde etmek için uygulamaya güveniyor.