Dillere destan düğün

Saadet Partisi İl Müfettişi Mehmet Salih Kahraman’ın oğlunun düğününe katılan SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP Mardin eski Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte nikah şahitliği yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2023 12:04
ilkhaber-gazetesi.com

ADNAN AVUKA  

MARDİN (İLKHABER)-Saadet Partisi İl Müfettişi Mehmet Salih Kahraman’ın oğlunun düğününe  katılan  SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP Mardin eski Milletvekili ve Büyükşehir  Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte  nikah şahitliği yaptı.

Mardin’in Kızıltepe İlçesinde  Kahraman  aşiret liderlerinden Mehmet Salih Kahraman’ın oğlu Mehmet Şerif ile Aslan Aşireti mensubu Mehmet Aslan’ın kızı Cihan’ın düğününde 3 bin 500 kişiye yemek verildi. Kızıltepe İlçesi’nde bulunan Pırlanta Salonu’nda yapılan düğünde  bayanlar ayrı, erkekler ayrı  bölmelere oturdu. Arapça  ve Kürtçe Mevlit okundu. Kadınların bölmesinde olan Damat Mehmet şerif Kahraman ile gelin Cihan Aslan’ın nikahı kıyıldı. Nikah şahitliğini, SP Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu, HDP Mardin Eski Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, HÜDAR  GİK üyesi Mahmut Kılınç  birlikte yaptı.

SİYASİ PARTİLERİ, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ VE BASINI BULUŞTURAN DÜĞÜN

Düğün yemeği için 3 ton etin pişirildiği öğrenilen düğünde, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve aşiret liderleri, kanaat önderleri , bölgenin tanınmış aşiret mensupları, STK temsilcileri ve basın mensupları buluştu. Renkli görüntülerin  ortaya çıktığı düğüne, Kızıltepe Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Kılıç, Dündar Aşiret lideri Şemsettin Dündar, Van eski Milletvekili Fethullah Erbaş, Hububat ve Ticaret Merkezi Başkanı M.Şerif Öter, Çiftçiler Derneği Başkan Mikail Erbeyi ve 3 bin 500 dolayında davetli katıldı. Davetlilere, yörede “hemis “ denilen etli yemek lerderlerle ikram edildi.

SİYASET ÜSTÜ DÜĞÜN OLDU

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HDP Eski Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk  ile düğüne katılan diğer siyasi parti temsilcilerinin samimi sohbetleri, “siyaset üstü düğün oldu” söylentilerine neden oldu. Düğünde takı töreninin yapılmadığı dikkat çekti. SP  Genel Başkanı  Karamallaoğlu ve diğer nikahlarda bulunanlar birer konuşma yaparak mutlu ve bahtiyar olmaları için gençlere tavsiyesinde bulundular.

AVRUPA’DA DA MEYDANA GELSE AYNI

SP Lideri Temel Karamollaoğlu, yaptığı konuşmada, Mısır’ın Sina Yarımadasında bir camiye düzenlenen ve 235 insanın hayatını kaybettiği terör saldırısına değinerek, “Ölüm nerede olursa olsun tasvip etmemiz mümkün değil. Özelliklede camideki insanları bir de üstelik bir kısmı güya İslam adına öldürmeye kalkıyorlar, öldürüyorlar, katlediyorlar. Bunlar hakikaten korkunç hadiseler. Her yerde meydana gelebilir. Çoluk çocuk, kadın erkek, hiç fark etmiyor. Mısır’da böyle bir patlamanın meydana gelmesi hepimizi üzdü. Bu Türkiye’de de meydana gelse aynı, hatta Amerika’da, Avrupa’da da meydana gelse aynı” dedi.