Depremde yıkılan Tutar Apartmanı'nın 2. duruşması başladı

6 Şubat depremlerinde Adana'da yıkılan binalardan biri olan ve 63 kişinin hayatını kaybettiği Tutar Apartmanı'nın 2. duruşması başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 13:49
ilkhaber-gazetesi.com

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde birden yıkıma sebep olmuş, Adana'da etkilenen iller arasında yer almıştı. Adana'da deprem anında yıkılan binalardan biri olan ve 63 kişinin öldüğü, 12 kişinin de yaralandığı Tutar Apartmanı'nın 2. duruşması bugün Adana Adliyesi 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Adliyeye İyi Parti Adana Milletvekili ve İyi Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş de geldi. Tutar Apartmanı'nın ilk duruşması 18 Kasım 2023 tarihinde yapılmış ve bugüne ertelenmişti. 

Tutar Apartmanı'nın 2. duruşması başladı. Duruşmaya apartmanda hayatını kaybedenlerin yakınları, depremzedeler ve avukatlar katıldı. Ayrıca Adliyede İyi Parti Adana Milletvekili ve İyi Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayyüce Türkeş de yer aldı.

Türkeş, bir tanıdıklarının da ailesinden çok sayıda kişiyi Tutar Apartmanı'nda kaybettiğini ve bu yüzden duruşmayı takip ettiklerini ve sonuna kadar da Tutar Apartmanı davasının takipçisi olacaklarını belirtti.