BİM'den plastiksiz Temmuz'a özel çevre dostu torba hediyesi

BİM, “Plastiksiz Temmuz” hareketinden ilham alarak, mısır nişastasından üretilen biyobozunur torbaları 29 Temmuz'da Türkiye genelindeki 11 binin üzerindeki mağazasında müşterilere hediye edecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 13:13

BİM, "Plastiksiz Temmuz" hareketine destek olmak ve sıfır atık hedefleri doğrultusunda önemli bir adım atarak, 29 Temmuz Pazartesi günü Türkiye'deki 11 binin üzerinde mağazasında müşterilerine mısır nişastasından üretilen çevre dostu torbaları hediye ediyor.

TAMAMEN DOĞADA ÇÖZÜNEBİLEN TORBALAR

Tamamen biyo bileşenlerden oluşan bu torbalar, geleneksel petrol bazlı plastik poşetlerden farklı olarak topraktaki bakteriler, mikroorganizmalar, nem, ısı ve ışık etkisiyle biyolojik olarak parçalanabiliyor. Kullanım ömrünün sonunda tüm organik bileşenleri karbondioksit ve suya dönüşerek ayrışıyor. Bu sayede, yüzde 100 biyobozunur torbalar bir yıl içerisinde hiçbir kalıntı bırakmadan toprağa dönüşüyor.

BİM'DEN PLASTİK KULLANIMINI AZALTMA HEDEFİ

Son 5 yılda çeşitli verimlilik projeleri sayesinde ürün ambalajlarında plastik ve karton hammadde kullanımında ciddi bir azaltım sağlayan BİM, 2025 yılına kadar 820 ton kağıt ve 750 ton plastik hammadde kullanımını azaltmayı hedefliyor.

BİM CEO'su Haluk Dortluoğlu, yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamanın BİM'in kuruluşundan bu yana öncelikleri arasında olduğunu belirtti. BİM olarak plastik kullanımının azaltımı, atık yönetimi, geri dönüşüme ve döngüsel ekonomiye katkı alanlarında öncü uygulamaları hayata geçirdiklerini ifade eden Dortluoğlu, "Bu kapsamda tek kullanımlık plastik tüketiminin azaltılması yönünde önemli bir farkındalık adımı atıyoruz ve toprakta çözünen, tamamen biyo bileşenlerden oluşan nişasta bazlı torbaları mağazalarımızda müşterilerimize hediye ediyoruz. Hep birlikte harekete geçtiğimizde ortaya çıkaracağımız etkinin dünyanın geleceğine ve plastik kirliliğine yönelik çözüme katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.