2024 Green Card başvuruları başlıyor: Tarih ve şartlar belli oldu

ABD’de yaşama ve çalışma hakkı kazanmak isteyenler için heyecanla beklenen Green Card başvuru süreci başlıyor. Başvuruların nasıl yapılacağı ve şartlar ise açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2024 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2024 19:16

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşama ve çalışma hakkı kazanmak isteyenler için büyük bir fırsat olan Green Card başvuruları başladı. ABD Freetown Büyükelçiliği'nin yaptığı açıklamaya göre, 2024 Green Card başvuruları (DV-2026) 2 Ekim 2024 Çarşamba günü TSİ 19.00’da başlayacak ve 5 Kasım 2024 Salı günü TSİ 20.00'de sona erecek. Başvurular DV Lottery resmi internet sitesinden ücretsiz olarak yapılabiliyor.

2024 Green Card Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

ABD Freetown Büyükelçiliği, 2024 yılı için DV-2026 Green Card çekilişinin başvuru tarihlerini duyurdu. Buna göre, Green Card başvuruları 2 Ekim 2024 Çarşamba günü Türkiye saati ile 19.00'da başlayacak ve 5 Kasım 2024 Salı günü 20.00'ye kadar devam edecek. Başvuru süresi boyunca bir kişi sadece bir başvuru yapabilir. Birden fazla başvuru yapılması, tüm başvuruların geçersiz sayılmasına neden olacaktır.

Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır?

Green Card çekilişi başvuruları, ABD'nin resmi Green Card programı olan DV Lottery’nin internet sitesi üzerinden yapılabiliyor. Başvuru ücretsizdir ve herhangi bir resmi kuruma başvurmak gerekmez. Başvuru formunun eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması oldukça önemlidir.

Başvuru sürecinde kullanılan fotoğrafın güncel olması gerekir. Başvuru yapıldıktan sonra alınan Onay Numarası (Confirmation Number), sonuçları kontrol etmek için saklanmalıdır.

Green Card Başvuru Şartları Neler?

Green Card başvurusu için belirlenen şartlar arasında en az lise mezunu olmak ya da son beş yıl içinde iki yıl iş tecrübesine sahip olmak yer alıyor. Ayrıca başvuru yapan kişinin 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Mal varlığı, maddi birikim ya da dil yeterliliği gibi şartlar aranmazken, evli kişilerin başvurularında eş ve 21 yaş altındaki çocukları da bu hakka sahip olabiliyor.

ABD'de yaşama ve çalışma hayali kuranlar için büyük bir fırsat olan Green Card başvuruları için zaman daralıyor. Bu fırsatı kaçırmamak için başvuru tarihlerini ve şartları dikkatle takip etmek gerekiyor.