TTB, depremin "6. Ay Raporu" için sahada

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkıma uğrayan Hatay'da, "6. Ay Deprem Raporu" hazırlamak üzere saha çalışmalarına başladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2023 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2023 11:53
ilkhaber-gazetesi.com

ALİ GÜRELİ

(Haber Merkezi) - Türk Tabipleri Birliği, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük ölçüde etkilenen Hatay'da deprem raporu hazırlamak üzere saha çalışmalarına başladı. 

TTB 6. Ay Deprem Raporu için oluşturulan saha ekibi ile TTB ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) gönüllüleri, çalışmalarını Hatay'da sürdürüyor.

Saha ekibi tarafından Harbiye, Armutlu ve Narlıca mahallelerindeki aile sağlık merkezleri ile psikososyal destek ünitelerine yapılan ziyaretlerde, hekimler ve sağlık çalışanları ile görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmelerde, sorunlar ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

TTB'nin sosyal medya hesabından çalışmalarla ilgili yapılan paylaşımda, "Çadır kentlerde ve düzensiz yerleşim alanlarında da incelemelerde bulunan heyet; depremin üzerinden beş aydan fazla süre geçmesine karşın yapılması gereken birçok çalışmanın yapılmadığını, özellikle temizlik ve hijyen gereklerinin yerine getirilmediğini, bunun artan sıcaklıklara bağlı olarak sağlık sorunlarına yol açabileceğini gözlemledi." ifadeleri kullanıldı.