Trendyol, istihdamdan ihracata Türkiye ekonomisinin yapı taşı olan KOBİ'lerin 27 Haziran Dünya KOBİ Günü'nü kutladı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Trendyol, teknoloji altyapısı ve ticarete kolaylık getiren çözümleriyle yerli üretici, esnaf ve KOBİ'leri yeni nesil e-ticaret deneyimiyle buluşturuyor. Trendyol'un sunduğu mikro ihracat çözümleriyle e-ihracatla tanışan yerli işletmeler, geçen sene 750 milyon dolarlık ihracat hacmi gerçekleştirdi. Bu yıl sonu için hedef 2,5 milyar dolara ulaşmak.Trendyol, sahip olduğu teknoloji altyapısı, operasyonel kolaylık sağlayan hizmetleri yanı sıra eğitim olanakları da sunuyor.
Türk esnaf ve KOBİ'lerin 'Made in Türkiye' etiketli ürünlerini dünya pazarıyla buluşturan Trendyol, e-ihracat ekosistemini geliştirmek adına yurt dışı operasyonlarını büyütüyor. Almanya ile başladığı yurt dışı yolculuğunu Azerbaycan, Körfez bölgesi ve Doğu Avrupa ile sürdüren şirket, Türk satıcılarının bu pazarlardaki gücünü artırmaları adına geniş mikro ihracat çözümleri sunuyor.
90 binden fazla yerli işletmeyi e-ihracatçı yaptı Şirket, Türk ürün ve üreticilerini dünya pazarlarına taşıma hedefiyle 70 bini KOBİ olmak üzere toplam 90 binden fazla yerli işletmeyi e-ihracatçı hale getirdi.Trendyol, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen 'İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde de 'e-ihracat' kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu. Trendyol'un hedefi, 300 binden fazla satıcısının tamamını e-ihracatçı yapmak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Madamra yetkilisi Rabia Arslan Sarıkaya, Trendyol ile e-ihracatın, ihracatın en kolay hali olduğunu belirtti.
Sarıkaya, 'Dünyanın birçok noktasına ürünlerimizi kolay bir şekilde ulaştırabiliyoruz. E-ihracatta yüzde 60'lık bir büyümemiz var. Sene sonunda bu oranı yüzde 100'e taşımak istiyoruz. Trendyol, e-ihracat ile birlikte, bize dünyanın yüz ölçümü bakımından büyük ancak ulaşım yönünde küçük ve kolay olduğunu gösterdi. Ürünlerimizin Trendyol iş ortaklığı sayesinde, dünyanın birçok noktasındaki müşterilerimize ulaşması bizleri çok mutlu ve gururlu hissettiriyor.' ifadelerini kullandı.
Grimelange yetkilisi Serhat Dicle, sürdürülebilirliğe önem veren marka olarak kaliteli ürünlerini dünya pazarlarına uzun soluklu bir şekilde taşımanın en büyük hedefleri olduğunu kaydetti.
Dicle, 'Kullanıcı dostu platformu, entegrasyon kolaylığı, destek biriminin hızı, reklam modülleri ve demokratik satışa olanak tanıması ile Trendyol sınır ötesi ticarette tek tercihimiz. Bizim için heyecan verici e-ihracat sürecini iş ortağımız Trendyol ile gerçekleştirmek, 'Made in Türkiye'yi dünyaya yaymak bizim için gurur kaynağı.' açıklamsında bulundu.
Pilloveland yetkilisi Mithat Demir, Trendyol ile e-ihracatın en büyük farkının operasyonel kolaylık olduğunu aktararak, şu değerlendirmede bulundu:
'Rahat bir şekilde, yurt içine ürün gönderir gibi yurt dışına sevkiyatlarımızı gerçekleştiriyoruz. İş hacmind yüzde 60'lara varan yurt dışı payı görüyoruz. Ürün portföyümüzün de etkisiyle özellikle Körfez bölgesinden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Trendyol ile ürünlerimizi yurt dışına taşımak bizi duygulandırıyor ve globalleştiriyor.'