Tatil dönüşü altın kaçakçılığı: Gurbetçi aile Bulgaristan sınırında yakalandı

Türkiye'de tatil yaptıktan sonra Almanya'ya dönen dört kişilik bir gurbetçi aile, Bulgaristan sınırında ilginç bir kaçakçılık olayına karıştı.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2024 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2024 14:27

Türkiye'de tatil yaptıktan sonra Almanya'ya dönen dört kişilik bir gurbetçi aile, Bulgaristan sınırında ilginç bir kaçakçılık olayına karıştı. Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda yapılan detaylı incelemede, ailenin zeytinyağı dolu tenekelerde gizlenmiş yaklaşık 4 kiloya yakın altınla yakalandığı bildirildi.

Zeytinyağı Tenekesinde Gizlenen Altınlar

Sılayolu.com'un haberine göre, Almanya'nın Stuttgart şehrine ait plakalı araçta seyahat eden ailenin, kişi başına 2 litreden fazla zeytinyağı taşınmasına izin verilmediği için sınır kontrolü sırasında dikkat çekti. Bulgar yetkililerin yaptığı detaylı incelemede, zeytinyağı tenekelerinin içerisine gizlenmiş yaklaşık 280 bin euro değerinde 3 kilo 890 gram altın tespit edildi.

Yasal İşlem ve Seyahat İzni

Olayla ilgili hukuki süreç başlatılırken, ele geçirilen altınlara el konuldu. Ancak, ailenin seyahatine devam etmesine izin verildi. Mahkeme sürecinin nasıl sonuçlanacağı ve kaçakçılıkla ilgili detayların ne olacağı ise ilerleyen günlerde netleşecek.