Suriyelilere doğum hastanesi iddiaları gerçek mi? İletişim Başkanlığı açıkladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Konya'da Suriyelilere özel bir doğum hastanesi kurulacağı iddialarının asılsız olduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 17:13

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Konya'da Suriyeliler için özel bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi inşa edileceğine dair sosyal medyada yayılan asılsız iddialara ilişkin açıklama yaptı. Yapılan araştırmalar, iddiaların 2019 yılına ait bir toplantıdan cımbızlanarak alındığını ortaya koydu.

SURİYELİLERE ÖZEL HASTANE İDDİALARI YALAN

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın açıklamasına göre, sosyal medya hesaplarından yayılan "Konya'da Suriyelilere özel bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılacağı" iddiası doğru değildir. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’un 2019 yılındaki bir değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamanın bağlamından koparılarak gündeme getirildiği belirtildi.

Açıklamada, Prof. Dr. Koç'un sözlerinin yanlış anlaşıldığı vurgulanarak, “Suriyelilere özel bir Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi kurulması” ifadesinin yer almadığı, bunun yerine sağlık personeli temini ve bina masraflarının Avrupa Birliği tarafından karşılanan Nakipoğlu Göçmen Sağlığı Merkezi'ne bir doğumhane açılması fikrinden bahsedildiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, iddialara dayanak olarak gösterilen haberlerde de projenin bir hastane açılmasından ziyade, doğumhane açılması olduğunun açıkça görüldüğünü belirtti. Açıklamanın sonunda, kamuoyunun asılsız bilgilere itibar etmemesi gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün medya yapılanmasına yönelik bir soruşturma kapsamında, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç’un 2019 yılında kaydedilmiş bir görüntüsünün yeniden paylaşılarak yanlış bilgilerle ilişkilendirildiği ifade edildi.