Şehit pilot Gökhan Özen'in ailesine acı haber verildi

Kayseri'de kırıma uğrayıp düşen eğitim uçağında şehit olan iki askerden evli ve 9 yaşında kız babası olan Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in (48) acı haberi Eskişehir’de ailesine ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 16:17

Kayseri'de eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan Hava Pilot Albay Gökhan Özen'in acı haberi, Eskişehir'deki ailesine verildi. Şehit pilotun İzmir'de yaşayan eşi ve 9 yaşındaki kızı büyük üzüntü yaşadı.

Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'ndan eğitim uçuşu için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait SF-260D tipi eğitim uçağı, Kocasinan ilçesi Hasan Arpa Mahallesi yakınlarında henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. Uçakta bulunan Hava Pilot Albay Gökhan Özen (48) ve Uğur Yıldız şehit oldu.

Acı Haber Aileye Ulaştı

Şehit Pilot Albay Gökhan Özen'in Eskişehir Tepebaşı ilçesi Şeker Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberi verildi. Baba Mehmet Özen gözyaşlarına boğulurken, şehidin evine Türk bayrakları asıldı. İzmir'de yaşayan eşi Şeyma Özen ve 9 yaşındaki kızı büyük üzüntü yaşadı.

Görev Değişikliği ile Kayseri'ye Gönderilmişti

İzmir Çiğli 2‘nci Ana Jet Hava Üssü’nde görev yapan şehit Hava Albay Pilot Gökhan Özen, bir süre önce Kayseri’ye görevlendirilmişti. Annesi Zarife Özen’in 1978 yılında vefat ettiği, Gökhan Özen’in de ailenin 3 çocuğundan biri olduğu belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı Açıklama Yaptı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) olayla ilgili yaptığı açıklamada, “Kayseri’de eğitim uçağımızın düşmesi sonucu iki pilotumuz şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verdi.