Pegasus'un dış hatlarda kabin bagajı kilo uygulaması değişecek

Türkiye'nin en büyük düşük maliyetli havayolu şirketi Pegasus Havayolları'nın dış hatlarda kabin bagajı kilo uygulaması değişecek.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 10:09

Türkiye'nin en büyük düşük maliyetli havayolu şirketi olan ve Airbus ile imzaladığı anlaşmayla filosunu hem genişletme hem de gençleştirme konusunda adım atan Pegasus Havayolları'nın dış hatlarda kabin bagajı kilo uygulaması değişecek.

Geçtiğimiz günlerde Pegasus'un Sabiha Gökçen-Atina uçuşunda öncesinde kabin ekibi, birkaç yolcuya, uçakta kabin bagajı için yer kalmadığını ve valizlerin uçak altına verilmesi gerektiğini belirtti.

Birçok yolcunun durumu kabul ederek bagajlarını uçak altına verilmek üzere görevlilere telim ederken, bunu kabul etmeyen yabancı uyruklu bir yolcu ise polis ekibi davet edilerek uçaktan indirildi. Uçuş gecikmeli olarak gerçekleştirildi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından, konuyla bağlantılı olmasa da Pegasus'un 14 Şubat'ta dış hatlarda yeni kabin bagajı uygulaması başlatacağı öğrenildi.

Normal şartlarda Pegasus uçuşlarında kabin bagajı şartı uzunca bir süre kilo sınırı olmadan 55-40-20 cm boyutlarında sadece 1 parça idi. Şirket de sosyal medyada sorulara bu yönde cevap vermişti ve web sitesinde de kilo kısmına dokunmadan bilgi paylaşımı yapmıştı.

Ancak kural yakın zamanda değişti. Tüm iç/dış hat uçuşlarda yeni kural maksimum 8 kilogram, 55-40-20 cm boyutlarında sadece 1 parça. Yeni gelecek kural ise tamamen dış hat yolcuları ilgilendiriyor. 14 Şubat itibariyle bilet alımlarında “light paket” isimli bir opsiyon da çıkacak ve bu pakette sadece koltuk altına sığacak maksimum 3 kilo ağırlığında el çantası/küçük çanta kabul edilecek. Bu “kabin bagajsız yolcu” durumu sadece “light paket” için geçerli olacak.

Diğer paketlerde yine kabin bagajı, ek bagaj gibi haklar ile satın alma işlemi yapılabilecek. İç hatlarda değişen bir durum olmayacak, “light paket” isimli bir opsiyon yer almayacak.