Nüfus Müdürlüğü görevlileri, yaşlılara fotoğraf stüdyosu konforu sunuyor

Adana'nın merkez Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen yeni tip T.C. Kimlik Kartı geçiş projesi kapsamında, "Adreste Nüfus Hizmeti" vermeye devam ediyor. Yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine misafir olan görevliler, başvurularda fotoğraf konusunda stüdyosu konforu sunuyor, parmak izi alma işlemlerinde titizlik gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 13:03

Adana'nın merkez Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü ekipleri, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen yeni tip T.C. Kimlik Kartı geçiş projesi kapsamında, "Adreste Nüfus Hizmeti" vermeye devam ediyor.  Yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine misafir olan görevliler, başvurularda fotoğraf konusunda stüdyo konforu sunuyor, parmak izi alma işlemlerinde titizlik gösteriyor.

Yurt genelinde olduğu gibi, Adana'nın merkez ve bağlı ilçelerindeki Nüfus Müdürlüğü görevlileri, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen yeni tip T.C. Kimlik Kartı geçiş projesi kapsamında "Adreste Nüfus Hizmeti" çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü ekipleri de, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce geliştirilen ve sosyal proje olarak faaliyete sokulan "Adreste Nüfus Hizmeti" kapsamında, Adana 2 Nolu Açık Cezaevi, Konak Huzurevi ve Seyhan Nergis Sultan Bakım Merkezi'nde kalan vatandaşların başvurularını, yerinde aldı.

Görevliler, ayrıca, Nüfus Müdürlüğüne gelemeyecek şekilde kısıtlı, hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların da evlerine misafir olarak T.C. Kimlik Kartı başvurularında kolaylık sağladı. Ekipler, yaşlı vatandaşların kimlik kartların için zorunlu olan biyometrik fotoğraflarını stüdyo ortamı sağlayarak çekip, parmak izi alma işlemlerinde de titizlik gösterdi.

Seyhan İlçe Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, "Adreste Nüfus Hizmeti" sosyal projesinin yürütülmesi noktasında faaliyetlerin devam edeceğini bildirdi.