Nennioğlu ÇÜ’de yaşanan promosyon konularını değerlendirdi

Memur Sen Adana İl Temsilciliği tarafından, Çukurova Üniversitesi çalışanlarının aldığı banka promosyonları hakkında özel bankalarla yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2023 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2023 16:35
ilkhaber-gazetesi.com

Ahmet Akdeniz

ADANA (İLKHABER)- Çukurova Üniversitesi Memur Sen Adana 2 Nolu işyeri temsilciliğinde bir araya gelen memur senli çalışanlar adına Memur Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu açıklama yaptı. Nennioğlu Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen ve Sağlık-Sen sendikaları olarak 17 Temmuz 2023 tarihinde banka promosyon sözleşme taslağını Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne bildirdikleri günden bugüne geçen sürede üyeleri bilgilendirmek için mesaj, sosyal medya, basın açıklaması gibi yöntemleri gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Yeni bir toplantıyı Eğitim-Bir-Sen Adana 2 Nolu  Çukurova Üniversitesi temsilciliğinde bilgilendirme yapmaya devam edeceklerini anlatan Nennioğlu,”Komisyon üyelerinin tespiti 2007 sayılı başbakanlık genelgesine aykırı olduğu açıkça görülmektedir. Sonuç çalışanların aleyhine sonuçlanırsa Çukurova Üniversitesi banka promosyon ihale süreci dava konusu olacaktır. Komisyon üyesi olamayacak sendika temsilcisi İş Bankası lehine şartname oluşmasına ses çıkarmamış, promosyon için gerekli çalışma yapmayarak çalışanların lehine tavır almamıştır” dedi.

Kendilerinin haberlerinin olmadan ihale kararı alındığını iddia eden Nennioğlu, “31 Ekimde ihale yapılacağını 2 Ekimde bankalara gönderilen ihale davet yazılarından öğreniyoruz. Sözde 3 Ekim tarihinde komisyon üyesi sendikaların daveti ile bütün sendikaların katıldığı ifade edilen toplantıya hiçbir Eğitim-Bir-Sen ve Sağlık-Sen yönetici ve temsilcisi davet edilmemiştir. 3 Ekim tarihinde toplantıya katılan sendika temsilcilerine 31 Ekim’de ihale yapılması kararı aldıklarını söylemeyerek “Maaşımı kamu bankasından almak istiyorum” dilekçe kampanyası düzenlenmiştir. Bu kampanya  rektörlüğün bilgisi dahilinde diye ifade edilerek yapılmıştır. Bir tarafta dilekçe kampanyası öbür tarafta ihaleyi bitirme telaşı, çalışanların promosyonu nerede diye soruyoruz” diye konuştu.

Şartnamede 8 bankamatik şartı koyarak İş bankası lehine işlem tesis edildiğini Nennioğlu, “1468 personeli bulunan üniversitelerimizin birinde 17 Ekim 2023 Salı günü yapılan ihalede kişi başı 23 bin 100 Türk Lirasına üç yıllığına anlaşma yapılmıştır. Çalışınca çalışanın yanında olunca oluyor. Bizim davamız hak, hukuk ve haklılık davasıdır. Her zaman olduğu gibi bugün de yanımız çalışanların yanıdır. Her türlü haksızlık ve hukuksuzluk karşısında Memur-Sen çalışanın yanındadır. Çukurova Üniversitesi Yönetimi promosyon ile ilgili Başbakanlık genelgesine uymayarak idari işlem hatası yapmıştır. Ayrıca şartnamede 8 bankamatik şartı koyarak İş bankası lehine işlem tesis edilmiştir” şeklinde konuştu.

Çalışanların yanında olacaklarını aktaran Nennioğlu, “Promosyon İhale Komisyonunun mevzuata uygun yapılmasını, protokol süresinin 6 ay uzatılarak çalışanlar mağdur edilmeden 2024 yılında ihale yapılmasını, çalışanların daha fazla kazanım elde etmesi için gerekli rekabet şartlarının sağlanmasını isteyen üyelerimiz ve çalışanların yanındayız. Çukurova Üniversitesi afet yardımı ödemeleri hala yapılmamıştır. Çalışanlar olarak çalıştıranlardan bu hakkımızı talep ediyoruz. Sarıçam başta olmak üzere diğer ilçelerdeki Deprem tazminatı almayanların bağlı bulundukları kurumlardan bu haklarını talep edecekleri bir çalışmayı başlatıyoruz. Promosyon ve afet yardımı için Kasım ayı sonuna kadar her hafta kampüs içinde, eylem, açıklama ve bilgilendirme yapılmaya devam edilecektir” ifadelerini kullandı.