Mevsimlerin doğum üzerinde etkisi bulunuyor: Kış mevsiminde doğanlar mı yoksa yaz mevsiminde doğanlar mı daha şanslı durumdalar

Kış mevsiminde dünyaya gözlerini açan çocuklar yaz mevsiminde doğan bebeklere göre pek çok avantajı bulunduğu uzmanlar tarafından açıklandı. İşte haberin detayları…

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 12:20

Hangi mevsim içerisinde doğduğun doğum üzerinde bulunan etkisi bilim insanları tarafından araştırılmaktaydı. Kış mevsiminde dünyaya gözlerini açan bebeklerin yaz mevsiminde dünyaya gözünü açan bebeklere göre oldukça zeki, güçlü ve de lider ruhlu oldukları ortaya çıktı. Peki bu durum nasıl mümkün? Kış mevsiminde dünyaya gelen bebeklerin sahip olduğu özellikleri nelerdir?

Kış mevsiminde dünyaya gelen bebeklerin sahip olduğu özellikler

Zekâ yönünden zeki olurlar.

Kış mevsiminde dünyaya gelen bebeklerin IQ seviyesi, diğer mevsimler içerisinde dünyaya gelen bebeklere göre daha yüksek oranlarda olmaktadır. Bunun temel nedeni, kış mevsiminde dünyaya gelen bebeklerin anneleri hamilelik dönemi içerisinde daha fazla oranda D vitamin almaları ve bu durumun da beyin gelişim durumları üzerinde olumlu etki bırakması olabilir.

Beden olarak daha güçlü yapıda olurlar.

Kış mevsiminde dünyaya gelen bebeklerin kas ve kemik yapıları, yazın dünyaya gelen bebeklere nazaran beden olarak daha güçlü yapıda olabilir. Bunun temel nedeni, kış mevsiminde dünyaya gelen bebek anneleri hamilelik dönemi içerisinde daha fazla oranda kalsiyum mineralini alması ve bu durumun da iskelet sistemi üzerinde olumlu bir etki bırakması oluyor.

Kişilik yapısı olarak daha iyi huylu olurlar.

Kış mevsiminde dünyaya gelen bebekler, diğer mevsimler içerisinde dünyaya gelen bebeklere göre daha sakin, ılımlı, uyumlu ve de mutlu olabilirler. Bu durumun temel nedeni ise, kış mevsiminde dünyaya gelen bebeklerin anneleri hamilelik döneminde normal şartlarda daha az oranda strese maruz kalması ve bu durumunda bebeklerin ruh hallerine olumlu bir etki bırakması olabilir.

Daha uzun süre yaşamda olurlar ve lider ruhlu olurlar.

Kış mevsiminde dünyaya gelen bebekler, diğer mevsimlerde dünyaya gelen bebeklere nazaran daha uzun ömürlü olması ve daha çok lider ruhuna sahip olabilirler. Bu durumun temel nedeni, kış mevsiminde dünyaya gelen bebeklerin genetik yapıları daha sağlam olur. Bu durum yaşam kalitesine olumlu olarak yansır.