Meslek örgütleri Dr. Can Cevher Gürler'e karşı yapılan saldırıyı kınadı: Sağlıkta şiddete son verilsin

Adana Seyhan ilçesinde Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. Can Cevher Gürler muayene sırasında Seracettin D. tarafından saldırıya uğradı. Kafasından darbe Dr. Can Cevher Gürler alan Seyhan Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma kaldırıldı. Doktor gözetim altına alınırken şikayetçi olduğu Seracettin D. gözaltına alındı. Saldırganın Milli Eğitim Müdürlüğü için işe giriş rapor talep ettiği ortaya çıktı. Meslek örgütleri yapılan saldırıyı kınadı.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 11:08

Adana'nın Seyhan ilçesinde bulunan Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Can Cevher Gürler, muayene sırasında Seracettin D. tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında Dr. Gürler, Seyhan Devlet Hastanesi’nde yoğun bakıma kaldırıldı. Saldırganın, Milli Eğitim Müdürlüğü için işe giriş raporu talep ettiği ve bu talebin reddedilmesi üzerine saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi. Olay sonrası gözaltına alınan Seracettin D.'ye tepki gösteren meslek örgütleri, sağlıkta şiddete karşı daha güçlü önlemler alınmasını ve şiddete son verilmesini talep etti.

“Sağlık sistemi mücadelesini birlikte vermek için sorumluluk almaya davet ediyoruz”

SES Adana Sube Eşbaşkanı Belgin Işık, "İlimiz Seyhan İlçesi, Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli Dr. Can Cevher Gürler’in bir hastanın fiziksel şiddetine maruz kaldığını, saldırı sonrasında hastaneye kaldırılan Dr. Gürler’ in yoğun bakıma alındığını öğrendik. Buradan doktor arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, acil şifalar diliyoruz. Tüm toplumu sağlıkta şiddetin diğer alanlarda yaşanan şiddet  kadar önemli olduğunu görmeye ve şiddet yaratmayan sağlık sistemi mücadelesini birlikte vermek için sorumluluk almaya davet ediyoruz"  şeklinde konuştu.

“Sağlıkta ve tüm alanlarda şiddete asla yer yoktur”

Sağlık Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu konu hakkında şunları söyledi: "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıyı gerçekleştiren kişi gözaltına alınmış olup, cezasını en ağır şekilde çekmesi için hukuki süreçlerin takipçisi olacağız. Sağlıkta ve tüm alanlarda şiddete asla yer yoktur; bu konuda mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Dr. Can Cehver Gürler'e acil şifalar diliyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz" dedi.

AHEF, “Adana Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. Can Cevher Gürler Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İşe Giriş rapor talebi nedeniyle darp edilmiştir. Yaşanan saldırı sonucunda meslektaşımızın omzunda çıkık ve çatlak, kafa travması nedeniyle saçlı deride açılma meydana gelmiş ve meslektaşımız yoğun bakıma alınmıştır" dedi.

Adana Tabip Odası, "Adana Tabip Odası olarak meslektaşımız Dr. Can Cevher Gürler'in Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezinde muayene odasında saldırıya uğradığını büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Doktorumuz şu an yoğun bakımda tedavi altındadır” diye ifade etti.

“Sağlıkta şiddete karşı birlikte mücadele edilmelidir”

TTB Aile hekimliği kolunun açıklamasında ise şunları söyledi: "Aile hekimi Dr. Can Cevher Gürler ASM'de muayene odasında saldırıya uğramıştır. Şu an yoğun bakımda tedavi altındadır. Sağlıkta şiddete karşı birlikte mücadele edilmelidir. Tüm yetkilileri ve kamuoyunu bu konuda acilen harekete geçmeye davet ediyoruz."