MEB duyurdu: Okullara 30 bin temizlik personeli alınacak! İşte detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki temizlik sorununu çözmek için düğmeye bastı. 23 Eylül Pazartesi günü, 30 bin yeni temizlik personeli alınacak. Başvuru tarihleri ve şartları merak ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2024 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2024 14:54

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gündeme dair yaptığı açıklamalarda, okullarda yaşanan temizlik personeli sıkıntısına dikkat çekti ve sorunu çözmek için 30 bin yeni personel alacaklarını duyurdu. Tekin, taşeron işçilerin kadroya alınmasının ardından bu tür bir sorunla karşılaştıklarını belirtti.

Okullara 30 Bin Temizlik Personeli Alımı

Bakan Tekin, "45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik elemanımız mevcut. Ancak taşeronların kadroya geçmesi sonrası 120 bin personel yarı zamanlı olarak görevlendirildi, fakat bu sayı yeterli olmadı. Yüzde 25’i bile doldurulamayan iş gücü açığını kapatmak için Pazartesi ve Çarşamba günleri arasında 30 bin ilave temizlik personeli alınacak," ifadelerini kullandı.

Başvuru Şartları ve Tarihleri

Bakan Tekin, 23 Eylül Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi ilanının yayımlanacağını ve alım sürecine ilişkin detayların paylaşılacağını belirtti. Başvuru yapacak adaylar, başvuru tarihleri ve şartlarına dair ayrıntıları İŞKUR TYP üzerinden takip edebilecek.