Mardin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü coşkuyla yaşandı

Mardin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü, Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ve çeşitli etkinliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 12:09

Mardin’de 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü, Vali Tuncay Akkoyun’un Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başlayan törenle ve ardından gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü, Mardin’de büyük bir coşku ve gurur içinde kutlandı. Tören, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun’un Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.

Etkinlikler, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen törende devam etti. Vali Tuncay Akkoyun, kabul törenine katılan davetlilere 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu paylaştı. Spor alanında dereceye giren öğrencilere madalya ve kupa takdim ederek başarılarını kutladı.

Törene, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tahsin Saruhan, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday, vali yardımcıları, kaymakamlar, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar katıldı. Kabul töreninin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı programı sona erdi.