Esenli Şenliği'nde en iyi üzüm yetiştiricisine 10 bin TL ödül

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Esenli Üzüm Şenliği En İyi Üzüm Yetiştiriciliği Yarışması’nda 1. olan Osman Budaklı'ya 10 bin TL ödül verildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2024 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2024 09:16

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Esenli Üzüm Şenliği En İyi Üzüm Yetiştiriciliği Yarışması’nda 1. olan Osman Budaklı'ya 10 bin TL ödül verildi.

 Akdeniz Belediyesi tarafından düzenlenen "3. Esenli Üzüm Şenliği" coşkulu bir şekilde yapıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte katıldığı şenlikte, tarımsal destekler ve sosyal politikalardan bahsetti.

Tarımın Mersin için önemli olduğunu belirten Seçer, Büyükşehir olarak küçük üreticileri, özellikle de üretici kadınları öncelediklerine dikkat çekerek, "Yoksul çiftçi var, kadın var, onlara bakmak lazım, hedef kitlemizin onlar olması lazım. Özellikle kadınlar. Desteklerimiz daha çok bu kitlelere yönelik. Hayvancılıktan fide, fidan desteğine, alet ve ekipman desteğine kadar hepsi var" dedi.

Büyükşehir olarak üreticilerin yaşadığı Akdeniz Meyve Sineği sorununa karşı mücadeleye katkı yapacaklarını da dile getiren Seçer şunları kaydetti: 

"Günümüzün bir sorunu var, Akdeniz Meyve Sineği. Biz de tarıma katkı yapalım Belediye olarak. Bununla mücadele yapalım. Birçok meyveyi Akdeniz Meyve Sineği vurdu. Şimdi insanlar ‘Bir dahaki yılın ürününü nasıl yetiştireceğim’ diye kara kara düşünüyor. En azından narenciye dönemine şimdiden mücadeleye destek olalım. Büyükşehir olarak özellikle küçük narenciye üreticilerine Akdeniz Meyve Sineği ile ilgili mücadelede katkı yapacağız."

Başkan Seçer, "Köyümüz Atölye" projesi hakkında da şenliğe katılanlara bilgi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Hasan Ufuk Çakır, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ve Hoşyar Sarıyıldız, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz ve Esenli Mahallesi Muhtarı Feyyaz Görgülü’nün de birer konuşma yaptığı şenlikte Başkan Seçer, En İyi Üzüm Yetiştiriciliği Yarışması’nda 1. olan Osman Budaklı isimli üreticiye ödülü teslim etti.

Şenlikte daha sonra Mersin Sanat ve Spor Akademisi tarafından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.