Emeklilere Bayram Heyecanı: İkramiye Ödeme Tarihleri Belli Oldu

Türkiye'de her yıl Ramazan Bayramı yaklaşırken, emeklilerin ve ailelerinin merakla beklediği bir konu var: Bayram ikramiyesi ödeme tarihleri. Bu yıl da beklenen açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi ve emeklileri sevindirecek haber verildi. Ramazan Bayramı ikramiyesi ödeme tarihleri netleşti ve emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar ile iş göremezlik maaşı alan vatandaşlar için heyecanlı bir sürece giriş yapıldı. Detaylar haberimizde!

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 13:17

Bayram havası, Türkiye'de emekliler için biraz daha fazla heyecan yaratıyor. Bunun sebebi ise bayram ikramiyesi. Bu yıl Ramazan Bayramı öncesinde emeklileri sevindirecek bir haber geldi: Bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla netleşen bu tarihler, emeklilerin, dul ve yetim aylığı alanların ve iş göremezlik maaşı alan vatandaşların maddi olarak rahat bir bayram geçirmesine yardımcı olacak. Detaylar ve merakla beklenen tarihler haberimizde!

Emeklilere Sevindirici Haber

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi belli oldu ve bu yıl emekli, dul ve yetim aylığı alanlar ile iş göremezlik maaşı alan vatandaşlar için heyecan verici bir döneme giriliyor. İşte, detaylar: Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı açıklamalarla netleşti. Erdoğan, emeklilere 5 bin liralık tek seferlik ödeme yapıldığını belirtti ve bu yıl bayram ikramiyelerinde yüzde 50 artışa gidildiğini duyurdu. Ramazan bayram ikramiyeleri, 2 ila 5 Nisan tarihleri arasında emeklilerin hesaplarına yatırılacak. Ödeme tarihlerinin netleşmesiyle birlikte emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar ile iş göremezlik maaşı alan vatandaşlar için merak son buldu. Bu sene emekli bayram ikramiyesi olarak 3 bin TL ödenecek ve iki bayramda toplam 6 bin TL ödeme yapılacak.

Ödemeler dosya bazında yapılacak ve her dosya başına 3 bin TL ikramiye verilecek. Ölen eşinden veya anne-babasından dolayı dul-yetim aylığı alanların bayram ikramiyesi, hisseleri oranında ödenecek. Örneğin, ölen eşinin emekli aylığının yüzde 50’si oranında dul aylığı bağlanmış olan eşe 1500 lira; yüzde 25’i bağlanmış olan kızına ise 750 lira ikramiye ödenecek. Ayrıca, iş kazası veya meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alanlara da bayram ikramiyesi ödenecek. İkramiye miktarı, sürekli iş göremezlik derecesi oranında belirlenecek. EYT'liler de bu yıl bayram ikramiyesinden yararlanacaklar. Emeklilik dilekçesini 31 Mart 2024 tarihine kadar veren EYT'ler ile diğer sigortalılar, Ramazan Bayramı'nda ikramiyeden faydalanabilecekler. Ancak, emeklilik dilekçesini 1 Nisan'dan sonra verenler bu yılki ikramiyeden yararlanamayacaklar.

Son olarak, birden fazla aylık alanların ikramiye ödemeleri de belirli kriterlere göre yapılacak. Birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan emekli veya hak sahiplerine, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye verilecek.

Emekli veya hak sahiplerinin nisan ayı içinde vefat etmeleri durumunda ise bayram ikramiyesini hak sahipleri alabilecek. Bu sayede, bayram öncesinde vefat edenlerin hakları da korunmuş olacak.