Eğitim iş ÇEDES protokolünü yargıya taşıdı

Eğitim İş Adana Şubeleri tarafından okullarda din görevlerinin görevlendirilmesi konusunda basın açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 15:50
ilkhaber-gazetesi.com

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER)-Eğitim İş Adana Şubeleri tarafından okullarda din görevlerinin görevlendirilmesi konusunda basın açıklaması yaptı.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şubesi ve Eğitim-İş Adana 2 Nolu Şubesi tarafından Atatürk Parkı içerisinde bir araya geldi. Burada toplanan öğretmenler adına Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Başkanı Seher Ergin, Eğitim-İş Adana 2 Nolu Şube Başkanı Emin Erkan Şenol

birer konuşma yaptı. İlk olarak konuşan Seher Ergin, “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)” kapsamında yapılan protokolle okullara “manevi danışman” adı altında imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve kuran kursu öğreticisi atanması eğitimde çok başlılığın artacağının da net sinyallerini vermiştir. Alanında uzman eğitimciler varken konuyla ilgisi olmayan kişileri ve yapıları eğitim sistemimize sokmak kamu kaynaklarını israf etmektir. Eğitim-İş olarak, Anayasamıza, yasalara ve yönetmeliklere açıkça aykırı; laik ve bilimsel eğitimle taban tabana zıt ÇEDES protokolünü yargıya taşıdık” dedi.

Emin Erkan Şenol ise, “Bugün de burada ve tüm Türkiye’de eğitim dışı kurumlarla, gerici dernek ve vakıflarla imzalanan protokollere ve projelere karşı “Çocukları korumak, vatanı korumaktır” anlayışıyla alanlardayız. Tüm yurttaşlarımıza sesleniyoruz, gelin bu protokolü birlikte reddedelim. Eğitime, geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkalım. Çünkü ÇEDES protokolü hukuksuzdur. Anayasamıza, yasalara ve yönetmeliklere açıkça aykırıdır. Laik ve bilimsel eğitimle taban tabana zıttır.

 Tüm Türkiye’de alanlardayız. Eğitime ve çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Uyarıyoruz. Eğitimin memleketin en birincil meselesi olduğunu hatırlatıyor, uyarılarımız dikkate alınmaz ve eğitime dair sorunları çözümü için adım atılmazsa eylemliliğimizin artarak devam edeceğini ilan ediyor, tüm yurttaşlarımızı da destek vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.