"Depremzedeler haciz tehdidi ile karşı karşıya kalacaklar"

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, yüksek tutarda elektrik ve doğalgaz faturaları gönderilen depremzedelerin borçlarını ödeyememeleri halinde haciz tehdidi ile karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 14:03
ilkhaber-gazetesi.com

(Haber Merkezi)-  CHP'li Tutdere, Adıyaman ve diğer deprem bölgelerinde vatandaşlara yüklü miktarlarda faturalar gelmeye başladığını açıkladı. 

Tutdere, depremzedelere 10 bin liraya kadar elektrik ve doğalgaz faturası gönderildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Az hasarlı ve yıkılmamış evlere depremde evi yıkılan binlerce yurttaş sığındı. Kışın o soğuğunda elektrik ısıtıcıları ile hayatta kalmaya çalıştılar. Evi yıkılmamış yurttaşlar evlerini evi yıkılan ve depremde mağdur olan yurttaşlara açtılar. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yıkılmayan evleri kapsamadığı için, evi yıkılanları misafir eden yurttaşlara çok yüksek faturalar gelmeye başladı. Depremde herşeyini kaybeden, ekonomik olarak hiçbir gücü kalmayan yurttaşların bu faturaları ödeme şansı yoktur.”Cumhurbaşkanlığına çağrımız şudur, evi yıkılmayan yurttaşlar da evi yıkılan ve mağdur olan yurttaşları misafir ettikleri için hiç olmazsa deprem bölgelerinde doğalgaz ve elektrik faturalarının tamamının terkin edilmesi ve Enerji Bakanlığı bütçesinden karşılanmasını talep ediyoruz. Aksi taktirde canlarını, işlerini kaybeden vatandaşlarımız önümüzdeki günlerde bu faturaları ödeyemeyecekler. Bu faturaları ödeyemedikleri için de haciz tehdidi ile karşı karşıya kalacaklardır.”