Coşkun: Psikolojik şiddet ve cinsiyetçilik eğitimde son noktaya ulaştı

Eğitim Sen Adana Şubesi Kadın Meclisi, Bursa’da bir kadın öğretmene uygulanan psikolojik şiddeti kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı. Kadın Sekreteri Saadet Çağrı Coşkun, eğitimdeki cinsiyetçi uygulamalara karşı eşitlik ve özgürlük mücadelesinin sürdürüleceğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2024 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2024 09:27

Eğitim Sen Adana Şube Binasında, Kadın Meclisi tarafından Bursa’da bir kadın öğretmene yönelik yapılan psikolojik şiddeti kınamak amacıyla basın açıklaması gerçekleştirildi. Kadın Sekreteri Saadet Çağrı Coşkun’un okuduğu açıklamada, “eğitimde cinsiyete dayalı eşitsizlikleri inşa eden ve sürdüren tüm uygulama ve politikalara karşı, iş yerlerimizde, sokaklarda ve yaşamın her alanında eşitlik ve özgürlük mücadelemizden asla vazgeçmiyoruz” dedi.

Kadın Sekreteri Saadet Çağrı Coşkun, “Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ergin Kaya Kırbıyık'ın, müdür yardımcısı eğitim emekçisi kadın arkadaşımıza  ait odanın  kapısını kırarak içeri girmesi ve  odayı kadın arkadaşımızın iradesi dışında boşaltılması eğitim sistemindeki cinsiyetçiliğin ve kadın düşmanı uygulamaların geldiği son noktayı açıkça gözler önüne sermiştir” diye ifade etti.

Coşkun, “Son olarak Bursa'da okul müdürünün, okul içinde uyguladığı baskı ve mobbing, veli toplantısında okulda başı açık öğrenci istemediğini alenen dile getirmesi,  kadın müdür yardımcısına yönelik saldırısı,  iktidarın eğitim -öğretim alanında yaratmak istediği anlayışın son göstergeleri olmuştur” dedi.

“Biz kadınlar eşitlik ve özgürlük mücadelemizden asla vazgeçmiyoruz”

Çağla Coşkun, “Biz kadınlar, hayatlarımıza ve haklarımıza dönük her türlü saldırıya, eğitimde cinsiyete dayalı eşitsizlikleri inşa eden ve sürdüren tüm uygulama ve politikalara karşı, iş yerlerimizde, sokaklarda ve yaşamın her alanında eşitlik ve özgürlük mücadelemizden asla vazgeçmiyoruz.  Kamusal, laik, bilimsel, demokratik ,cinsiyet eşitlikçi  anadilinde eğitim mücadelemizi  sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.