Boykot olmayan dondurma markaları hangileridir? İşte yerli dondurma markaları

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte İsrail markalı ürünlerin boykot edilmesi, yerli dondurma markalarına talebi artırıyor. İsrail ürünlerini tercih etmek istemeyen vatandaşlar boykot olmayan dondurma markalarını araştırıyor? İşte boykot olmayan dondurma markaları ve yerli dondurma markaları...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2024 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2024 15:54

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, Türkiye genelinde İsrail markalı ürünlerin boykot edilmesi, yerel dondurma markalarına olan ilgiyi artırıyor. İşte, boykot olmayan yerli üretim dondurma markaları:

Golf: Tamamen yerli bir marka olan Golf, Natura Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından üretilmektedir. İsrail ile hiçbir bağlantısı olmayan Golf, boykot listesinde yer almamaktadır.

Alpedo: Kervan Lezzet Grubu bünyesinde yer alan Alpedo, Kahramanmaraş'ta üretilen global bir dondurma markasıdır.

Mis: Yıldız Holding'e ait Mis markası, özellikle Şok marketleri için üretilen süt ve süt ürünleriyle bilinir.

Eti: Eti markası, Türkiye'nin önde gelen gıda markalarından biridir. Türkiye'de kurulan ve işletilen Eti, dondurma ürünleriyle de tanınır.

Dondurmacı Amca: Kahramanmaraş'ta yerli ve milli bir marka olan Dondurmacı Amca, 1976 yılından beri faaliyet göstermektedir.

Akdo: Bim marketlerde satılan Akdo dondurmaları, Tuncay Akdoğan tarafından kurulan bir yerli üretim markasıdır.

Yerli üretim dondurma markalarına olan bu talep artışıyla, yerli üretimi desteklemek ve boykot hareketine katkı sağlamak için bir fırsat olarak görülüyor.

İsrail dondurma markaları:

Algida, Magnum, Cornetto, Carte d'Or, Max İsrail'e olan destekleriyle bilindiği için boykot edilmektedir.