Beşiktaş'ın Transfer Hedefi Rafa Silva Hakkında Tüm Detaylar

Portekiz Ligi ekiplerinden Benfica ile sözleşmesinin tamamlanmasının ardından kulüpten ayrılan Rafa Silva, Beşiktaş'a transfer olmaya hazırlanıyor. Bu gelişmenin ardından futbolseverler ' Rafa Silva kimdir, nereli? Rafa Silva kaç yaşında? Rafa Silva'nın istatistikleri ve kazandığı kupalar neler? ' gibi sorular sormaya başladı. İşte Rafa Silva'nın kariyerinden tüm detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 19:29
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 19:29
Rafa Silva Kimdir, Nereli? Kaç Yaşında ve Hangi Mevkide Oynuyor?

Portekiz'in başarılı futbolcusu Rafa Silva, 17 Mayıs 1993 tarihinde Forte de Casa'da doğmuştur. 31 yaşındaki Rafa, futbol kariyerine Povoense takımında başlamış ve daha sonra Alverca'nın altyapısına geçmiştir. Feirense'de gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Rafa Silva, Braga'ya transfer olmuş ve burada önemli başarılar elde etmiştir.

Kariyeri ve Başarıları

Rafa Silva, Braga'da geçirdiği üç başarılı sezonun ardından 16 milyon Euro bonservis bedeliyle Benfica'ya transfer olmuştur. Forvet arkası pozisyonunun yanı sıra sağ ve sol kanatlarda da görev yapabilen Rafa Silva, Benfica formasıyla toplam 326 maça çıkarken 94 gol atmış ve 79 asist yapmıştır.

Gol ve Asist Performansı

Benfica'da geçirdiği 2023/24 sezonunda 52 maça çıkan Rafa Silva, 22 gol atmış ve 15 asist yaparak önemli bir performans sergilemiştir. Kariyeri boyunca ise 501 maçta 131 gol atma ve 97 asist yapma başarısını göstermiştir.

Başarıları

Rafa Silva, kariyeri boyunca Portekiz Milli Takımı ile EURO 2016 ve UEFA Uluslar Ligi'ni kazanmıştır. Benfica formasıyla ise 3 Portekiz Ligi, 1 Portekiz Kupası, 2 Portekiz Süper Kupası zaferi yaşamıştır. Braga ile de 1 kez Portekiz Kupası kazanma başarısı göstermiştir.

Milli Takım Kariyeri

Portekiz Milli Takımı formasını 25 maçta giyen Rafa Silva, henüz gol kaydedememiştir. Euro 2024 kadrosunda yer almayan Rafa Silva, milli takım kariyerine devam etmektedir.