Baykar İsrail iş birliği iddialarını yalanladı: "False Flag operasyonu"

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, şirketinin İsrail'li bir savunma şirketiyle birlikte Azerbaycan'da fuar düzenlediği iddialarını reddetti. Bayraktar, bu iddiaların "false flag" operasyonu olduğunu belirterek, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarısını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2024 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2024 15:05

Türk savunma sanayisinin önemli oyuncularından Baykar, sosyal medyada gündeme gelen İsrail ile iş birliği iddialarına ateş püskürdü. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve "false flag" operasyonu olduğunu belirtti.

Baykar, İsrail İddialarını Reddetti

Bayraktar, "Bugüne kadar İsrail'den tedarik edilen Heron'ların veya yurt dışından milyarlarca dolar ödenerek alınan diğer askeri ürünlerin eleştiri konusu olduğunu gördünüz mü? Sosyal medyada bu konular hakkında bir tartışma yapıldığını hatırlıyor musunuz?" diyerek, Türkiye'nin geçmişte yaşadığı savunma sanayii sorunlarına dikkat çekti.

Baykar Genel Müdürü, Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği SİHA'lar sayesinde savunma sanayisinde önemli bir sıçrama yaptığını ve dünya pazarında lider konuma geldiğini vurguladı. Azerbaycan'da düzenlenen ADEX Uluslararası Savunma Fuarı'nda Türk firmalarının büyük bir başarı elde etmesi de bu başarının en önemli göstergesi olarak değerlendirildi.

Haluk Bayraktar, söz konusu iddiaların, Türkiye'nin yükselen savunma sanayisini gölgelemek amacıyla ortaya atıldığını belirterek, "Ülkemizin milli kazanımlarını sosyal medya operasyonlarına kurban ettirmemeye kararlıyız" dedi.