Bakanlık duyurdu: At, eşek, domuz eti tehlikesi ve işte en çok rastlanan şehirler

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı listeye göre, Türkiye genelinde bazı işletmelerde taklit ve tağşiş yapıldığı belirlendi. Özellikle Adana ve Sakarya gibi illerde at, eşek ve domuz eti kullanımı tespit edildi. Bakanlık yetkilileri, vatandaşları bu durumun halk sağlığı için ciddi riskler taşıdığı konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 19:49

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesini güncelliyor. Son olarak ürünlerinde sakıncalı madde kullandığı tespit edilen zeytinyağı firmaları listeye dahil edildi ve tek tırnaklı hayvan eti bulunan firmalar da şehirlere göre sınıflandırılarak duyuruldu.

Günlerdir güncellenen listede, bakanlık ekiplerinin denetlediği yüzlerce firmada bulunan ve insan sağlığı açısından sakıncalı olduğu tespit edilen ürünlere yer verildi. Çok sayıda işletmenin domuz, at ve eşek gibi hayvanları içeren 'tek tırnaklı eti' kullandığının belirtildiği listede yer alan firmalar, şehirlerine göre duyuruldu.

Adana ve Sakarya 

Türkiye'nin dört bir yanındaki denetimlerde en fazla hileli ürünün kırmızı et bazlı yiyeceklerde bulunduğu anlaşıldı. 

Güncellenmeye devam edilen listede 600'ün üzerinde işletmenin yer aldığı gözlendi. Listede, domuz, at ve eşek gibi hayvanları içeren tek tırnaklı eti satışında ilk sırada bulunan il Adana oldu. Toplamda 9 işletmede 'tek tırnaklı hayvan eti' tespit edilen Adana'yı, 5 işletme ile Sakarya takip etti.