Bakan Tunç: "Ayşenur Ezgi'nin İsrail tarafından öldürülmesiyle ilgili soruşturma açıldı"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'de öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tunç, olayın tüm boyutlarıyla araştırılacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 11:21

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail'de keskin nişancı ateşiyle öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, olaya ilişkin detaylı bir inceleme yürütüleceğini ve tüm boyutlarıyla araştırılacağını ifade etti.

Biden'dan İsrail'e Tepki: "Sorumluluk Alınmalı"

ABD Başkanı Joe Biden, işgal altındaki Batı Şeria'da öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için İsrail'in sorumluluk alması gerektiğini vurguladı. Biden, Eygi'nin öldürülmesini “kabul edilemez” olarak nitelendirirken, İsrail'in gelecekte benzer olayların yaşanmaması için daha fazla önlem alması gerektiğini söyledi. Biden, “Ayşenur'un ölümü ile ilgili soruşturmada İsrailli ve Filistinli yetkililerle yakın temas halinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Aileden ve Arkadaşlarından Biden'a Tepki

Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesi, Biden'dan ya da Beyaz Saray'dan herhangi bir telefon almadıklarını açıklayarak tepki gösterdi. Eygi'nin arkadaşı Hamid Ali, Biden'ın olayı "kaza" olarak nitelendirmesine karşı çıkarken, Eygi'nin ölümünün sorumlularının cezalandırılmasını talep etti.

Cenaze Didim'de Defnedilecek

İsrail'de keskin nişancı tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi, Aydın'ın Didim ilçesinde defnedilecek. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Eygi'nin Pakistan asıllı eşi Hamid Mazhar Ali, annesiyle birlikte Aydın Didim'de taziyeleri kabul etti. Oldukça üzgün olduğu görülen Ali, soruları yanıtsız bıraktı. Eygi'nin cenazesi Türkiye'ye getirilerek Didim'de toprağa verilecek.

Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir?

Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivisti olan Ayşenur Ezgi Eygi, 1998 yılında Antalya'da doğdu. ABD'nin Washington eyaletine bağlı Seattle kentinde yaşadı. Washington Üniversitesi'nde çift dal yaparak Psikoloji ve Orta Doğu Dilleri ve Kültürleri bölümlerini 2024 yılı Haziran ayında tamamladı. İnsan hakları ve adalet mücadelesiyle tanınan Eygi, İsrail'de bir keskin nişancı tarafından vurularak hayatını kaybetti.