Av. Gökayaz: Avukatlık mesleği kutsal, onurlu bir meslektir

Adana Barosu'nda staj dönemini başarıyla tamamlayan 37 avukata, düzenlenen törende meslek yeminlerini ederek cübbelerini giydi ve ruhsatlarını aldı. Törende konuşan Av. Semih Gökayaz, avukatlık mesleğinin kutsal ve onurlu olduğunu vurgulayarak meslek hayatlarında başarılar diledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 13:32

Adana Barosu’nda staj dönemini başarıyla tamamlayan stajyer avukatlar, düzenlenen törenle meslek yeminlerini ederek cübbelerini giydiler ve ruhsatlarını aldılar. Tören, Adana Adalet Sarayı Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreter Av. İlker Güzel, Sayman Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Timur Ortatepe, Av. Neval Yurtdaş, avukatlar ve aileler katıldı.

“Avukatlık Andını okudukları andan itibaren avukatlık mesleği gibi onurlu ve kutsal bir mesleğin mensubu olacaklar”

Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz, “Bugün hem ruhsat alacak meslektaşlarımız hem de aileleri için önemli ve heyecanlı bir gün. Avukatlık mesleği kutsal, onurlu bir meslektir. Bugün, meslektaşlarımız Avukatlık Andını okudukları andan itibaren avukatlık mesleği gibi onurlu ve kutsal bir mesleğin mensubu olacaklar” şeklinde konuştu.

“Önümüze çıkan engelleri aşmak için mücadele ederek maddi gerçeğin  ortaya çıkartılması ve adaletin sağlanması için çalışmaya devam edeceğiz”

Av. Gökayaz, “Ruhsat törenlerimizde artık salonlara sığmıyoruz. Bugün 37 meslektaşımız Avukatlık Andını okuyarak ruhsatlarını alacaklar. Ülkemizde hak aramak kolay değil. Mesleğimizi ifa ederken karşımıza her türlü zorluk çıkartılıyor. Biz avukatlar, görevimiz yaparken korkmadan, yılmadan ve inatla önümüze çıkan engelleri aşmak için mücadele ederek maddi gerçeğin  ortaya çıkartılması ve adaletin sağlanması için çalışmaya devam edeceğiz.”

Tören fotoğraf çekimleriyle son buldu