Aşure günü nedir?

Aşure Günü, İslam takviminin Muharrem ayının 10. gününde kutlanan önemli bir gün olarak bilinir. Bu yıl miladi takvime göre 16 Temmuz 2024 tarihine denk gelen Aşure Günü, Alevi inancında Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği günü anma ve birlikte aşure paylaşma geleneğiyle öne çıkar.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2024 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2024 13:00

Muharrem ayının 10. günü aşure günü olarak kabul edilir. Aşure günü miladi takvime göre bu yıl 16 Temmuz 2024 tarihine denk geliyor. Aleviler için Aşure, Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edildiği günü anma günü olarak büyük önem taşır. Hazreti Nuh ve onun çağrısına uyarak gemiye binenlerin, aşure  tüketmeleri dolayısıyla Müslümanların aşure yaparak paylaşma geleneği önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra aşure günü paylaşma, birlik gibi anlamlar da taşıyor.

Bolluk ve bereketin simgesi aşure günü evlerimize konuk oluyor. Evde pişen aşure komşulara, akrabalara ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Aşure Günü, farklı inanç ve mezheplerden insanları bir araya getiren bir gündür. Aşure paylaşımı, birlik ve beraberliğin simgesi olarak görülür. 

Muharrem ayı ne zaman?

Muharrem ayı 7 Temmuz 2024 tarihinde başladı.

Aşure günü ne zaman başlıyor?

Aşure günü 16 Temmuz Salı günü başladı, 5 Ağustos 2024 tarihinde biter.