Almanya'nın Türk Vatandaşlarına sınır kapılarını kapatma iddiası yalan çıktı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada yayımlanan "Almanya, Schengen vizesi olsa bile Türk vatandaşlarına sınır kapılarını kapattı" iddialarının asılsız olduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 13:28

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada yayımlanan "Almanya, Schengen vizesi olsa bile Türk vatandaşlarına sınır kapılarını kapattı" iddialarının asılsız olduğunu duyurdu. Merkez, bu tür iddiaların doğru olmadığını ve Almanya’nın Türk vatandaşlarına yönelik böyle bir karar almadığını belirtti.

Açıklamada, Almanya'nın Türkiye'deki temsilciliklerinde vize randevu sisteminin hala geçerli olduğu ve vize işlemlerinin normal şekilde devam ettiği vurgulandı. İddia edilen durumun aksine, Almanya'nın sınır kapılarında Türk vatandaşlarına yönelik herhangi bir kapatma kararı bulunmamaktadır.

DMM, Almanya'nın düzensiz göçle mücadele kapsamında komşu ülke sınırlarında pasaport kontrolü uygulaması getirdiğini, ancak bu uygulamanın sosyal medyada kasıtlı olarak manipüle edildiğini belirtti. Sosyal medyada yayımlanan bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi.