Ali Demirçalı, sokak hayvanları için yeni barınak ve tedavi merkezi kuracak

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, sokak hayvanları için 75-100 dönüm milli emlaktan yer tahsis ettiklerini ve projeye önümüzdeki hafta netlik kazandıracaklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2024 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2024 09:57

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla önemli bir proje başlattıklarını duyurdu. Demirçalı, 75-100 dönüm büyüklüğünde bir alanın milli emlaktan tahsis edileceğini ve bu projeyle sokak hayvanlarına yönelik bir barınak ve tedavi merkezi kurulacağını belirtti. Projenin detaylarının önümüzdeki hafta netleşeceğini ifade eden Demirçalı, yeni merkezde hayvanların sağlık durumlarına göre ayrılacaklarını, tedavi ve kısırlaştırma hizmetleri sunulacağını söyledi. Ayrıca, mama üretim tesislerinde kaliteyi artırarak Adana’daki ve dışındaki barınaklara destek vermeyi planladıklarını vurguladı.

“Sokak hayvanlarını öldürmeden değil yaşatmadan yanayım”

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı sokak hayvanlarıyla ilgili projesi hakkında şunları söyledi: “Sokak hayvanlarıyla ilgili 75 dönüm yada 100 dönüm civarında milli emlaktan yer tahsis ettik. Tahminen önümüzdeki hafta netleşecek. Sokak hayvanları benim için çok önemli. Benimde kedi ve köpeklerim var. Bu hayvanların tamamı sokaktan kendiliğinden geldiler. Ben sokak hayvanlarını  öldürmeden değil yaşatmadan yanayım. Çünkü kabul edilebilecek bir durum değil. Dünya bütün canlıların ortak yaşam alanıdır. Aslında biz onların yaşam alanlarına girip onları sıkıntıya sokmuş varlıklarız. Benim düşündüğüm barınak tedavi merkezi, barınağın ötesinde onlara ait bir yaşam alanı. Yapacağım barınakta hayvanları cinslerine göre, boylarına göre, yaralı veya hasta ise onları hem tedavi etmek, kısırlaştırmayı hedefliyorum. Bizim mama üretim tesisinde mama üretiyoruz ama kalitesi iyi değil. Onun için uzman arkadaşlar ile görüşüyoruz. Hem Adana’da yaşayan hayvanlarımıza hem de Adana dışındaki barınaklara hayvan maması üretip göndereceğiz. Diğer ilçelerde duyarlı olursa iyi olur. Bize hem veteriner desteği hem de orada çalışacak arkadaş lazım.”