Akdeniz’de av yasağı sona erdi, Yumurtalık'ta balıkçılar 'Vira bismillah' dedi

Akdeniz’de avlanma yasağının kalkmasıyla Adana’nın Yumurtalık ilçesinde balıkçılar denize açıldı. Gece boyunca süren avın ardından, tekneler tuttukları balık Yumurtalık limanında satışa sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 10:03

Av yasağı, Akdeniz dışındaki tüm denizlerde 1 Eylül'de kaldırılırken, bugün itibarıyla Akdeniz'deki avlanma yasağı da sona erdi. Ava çıkacak balıkçılar tüm hazırlıklarını tamamladıktan sonra gece saatlerinde 'Vira bismillah' dedi. Sezonun açılmasıyla beraber balıkçılar, yakaladıkları balıkları Yumurtalık limanına getirerek satmaya başladı.

Günde 15 saat denizde avlanan balıkçılar, teknelerine doldurdukları balıkları gece saatlerinde limana getirerek tür, cins, boyutlarına göre ayırıp, satışa hazır hale getirdi. Limanda alıcısını bekleyen balıklar, türü, boyutuna göre sıralanarak fiyatları belirlendi.

"Etten ve tavuktan ucuz olacağını söyleyebilirim"

Limanda balıkçılık yapan Kemal Tosun yeni sezondan beklentilerinin fazla olduğunu söyleyerek şunları söyledi:  “Yeni açılan balık sezonundan ümitliyim. Vatandaşlar kırmızı et alamadıkları için balığa karşı bir ilgi vardı zaten. Şimdi de av yasağının bitmesi ile birlikte fiyatlar da biraz aşağı düşer.  Etten ve tavuktan ucuz olacağını söyleyebilirim. Az önce kasası 300 TL'den gopez sattık. Mercan ve istavriti aynı fiyat aralığında satıyoruz.”