Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün endüstriyel ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor

Adana Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda Kozan Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Acaryayla Orman İşletme Şefliği Acaryayla-2 Endüstriyel Ağaçlandırma Sahası’nda kültür bakımlarının tamamlandığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 10:25

Adana Orman Bölge Müdürü Tahsin Etli, 2020 yılında ağaçlandırma çalışmalarına başlanan 805 hektarlık Acaryayla-2 Endüstriyel Ağaçlandırma Sahası’nda ot alma, çapa ve sürgün kontrolü çalışmaları yapıldığını söyledi.

Sahada kızılçam ağaç türünün yanı sıra ekosistem çeşitliliğini artırmak için lavanta, biberiye, harnup fidanları ile ormanın yangına direncini arttırmak için yol kenarlarına yapraklı türler ve servi fidanları da dikildiğini ifade eden Tahsin Etli, "Ülkemizi seviyor, daha yeşil Türkiye için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Ormanlık sahalarının yok olmasının en büyük nedeninin yangınlar olduğunu ifade eden Etli, zamanında ve etkili müdahalelerle, çıkan yangınların kısa sürede söndürüldüğünü kaydetti.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü sınırlarındaki Sarıçam Turunçlu Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde çıkan orman yangınına 10 dakika içinde müdahale edildiği bilgisi veren Müdür Tahsin Etli, "Bir taraftan yanan alanları rehabilite edilerek yeniden yeşillendirirken, diğer yandan da yeni sahalardaki ağaçlandırma çalışmalarımız kararlılıkla sürüyor" ifadelerini kullandı.