Adana Milletvekili Kısacık'tan Lezzet Festivali için meclis’te çağrı

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ne tüm milletvekillerini ve vatandaşları davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 16:21

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, Adana Lezzet Festivali hakkında yaptığı konuşmayla tüm milletvekillerini ve vatandaşları 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivaline davet etti. Adana yemeklerinin yüzyıllara dayanan bir kültür ürünü olduğunu dile getiren Kısacık, “Adana, benzersiz mutfağıyla bir efsanedir” dedi.

“Adana’da yemek, bir ritüeldir”

Sadullah Kısacık, “Adana, yalnızca sıcak iklimi ve tarihi güzellikleriyle değil, aynı zamanda benzersiz mutfağıyla da bir efsanedir. Adana’mız Çukurova’nın verimli topraklarında yetişen taptaze ürünlerle harmanlanmış, yüzyılların süzgecinden geçerek günümüze ulaşan bir gastronomi kültürüne sahiptir. Adana’da yemek, bir ritüeldir” diye ifade etti.

“Aziz Milletimizi güzel Adana’mıza, 8. Uluslararası Adana Lezzet festivalimize davet ediyorum”

Kısacık, “17-20 Ekim tarihleri arasında 8. Adana Uluslararası Lezzet Festivalimiz bugün itibari ile başlıyor. Ben buradan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden tüm Sayın Milletvekillerimizi ve Aziz Milletimizi güzel Adana’mıza, 8. Uluslararası Adana Lezzet festivalimize davet ediyorum” şeklinde konuştu.