30 Ağustos Zafer Bayramı'nda kamu kurumları ve bankalar ve sağlık ocakları açık mı?

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın bu yıl cuma gününe denk gelmesi nedeniyle birçok kamu kurumu ve bankanın çalışma durumu merak konusu oldu. Bankalar, eczaneler, sağlık ocakları ve hastaneler gibi pek çok kurum açık mı merak ediliyor. İşte yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 09:18

30 Ağustos Zafer Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da ülke genelinde coşkuyla kutlanacak. Resmi tatil kapsamında olan bu günde kamu kurumları ve birçok özel kuruluş kapılarını kapalı tutacak. 1922 yılında Dumlupınar’da Atatürk'ün başkumandanlığında kazanılan büyük taarruzu anmak için kutlanan bu bayram, ulusal bir öneme sahip.

Bankalar ve Sağlık Kuruluşları 30 Ağustos Zafer Bayramında açık mı?

Resmi tatil olması nedeniyle 30 Ağustos'ta kamu ve özel bankalar hizmet vermeyecek. Bankalar, 2 Eylül Pazartesi günü normal çalışma saatlerine geri dönecek. Eczaneler ise nöbet sistemiyle çalışacak; nöbetçi eczaneler il ve ilçelerde hizmet verecek. Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden nöbetçi eczane bilgilerini öğrenebilecek.

Sağlık Kurumları açık mı?

Hastanelerin sadece acil servis bölümleri açık olacak, diğer tüm servisler ise kapalı olacak. Aile Sağlığı Merkezleri ve sağlık ocakları da 30 Ağustos'ta hizmet vermeyecek. Sağlık hizmeti almak isteyenler acil durumlar haricinde bu detaylara dikkat etmeli.

Kamu Kurumları ve Belediyeler de Kapalı

Belediyeler, kaymakamlıklar, muhtarlıklar ve valilikler dahil tüm kamu kurumları 30 Ağustos Cuma günü kapalı olacak. Resmi işlemlerini yapmak isteyenler, hafta sonu öncesinde ya da 2 Eylül itibarıyla başvurularını gerçekleştirebilecekler.