1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Dr. Haluk Uygur'dan anlamlı açıklama

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Dr. Haluk Uygur, barışın önemine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş ve barış anlayışını vurgulayan bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2024 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2024 12:47

1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Dr. Haluk Uygur, barışın önemini vurgulayan etkileyici bir açıklamada bulundu. Uygur, barış kavramının, savaşla doğrudan ilgili olan ve ömrü savaş meydanlarında geçen Mustafa Kemal Atatürk tarafından dile getirilmesinin özel bir anlam taşıdığını belirtti.

Uygur, "Dünyanın dört bir yanında savaşmış ve yurdu savunmak söz konusu olduğunda savaşmaktan asla çekinmemiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'barış' kelimelerini kullanması, bu sözlerin anlamını derinleştiriyor" dedi.

Uygur, Atatürk’ün uzak coğrafyalarda savaşmayı hiç istemediğini, bu yerleri korumak zorunda kalmaktan üzüldüğünü ifade etti.

Atatürk'ün, savaşmanın kendi yurdunun barışını tehlikeye atacağına inandığını vurgulayan Uygur, "Bu yüzden başkaları için savaşmayı şiddetle savundu" dedi.

Uygur, açıklamasının sonunda Atatürk'ün savaş ve barış arasındaki dengenin önemini anlayan bir lider olduğunu belirterek, bu görüşün günümüzde de politikalarımıza yön vermesi gerektiğine inandığını dile getirdi.

Uygur, açıklamasına ek olarak, Atatürk'ün savaş yıllarına ait bazı fotoğraflarını paylaştı ve bu görsellerin, Atatürk'ün barışa olan katkısını daha iyi anlamaya yardımcı olacağını ifade etti.