Zeydan Karalar: "Kısa sürede 100 milyon turist almamız gerekiyor"

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İstanbul Turizm Fuarı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin kısa sürede 100 milyon turist hedeflemesi gerektiğini vurgulayarak, Adana’nın turizm potansiyeline dikkat çekti. Başkan Karalar, 17-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Adana Lezzet Festivali'ne de tüm vatandaşları davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2024 23:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2024 23:51

İstanbul’da bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Turizm Fuarı, Yenikapı-Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açtı. Fuara katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye'nin turizm potansiyelini değerlendirerek, ülkenin kısa süre içinde 100 milyon turist hedefine ulaşması gerektiğini vurguladı. 

Başkan Karalar, Türkiye'nin birçok ilinin turizm açısından değerli olduğunu belirterek, "İstanbul dünya kenti bir şehir. İstanbul Turizm Fuarı da sadece İstanbul için değil, Türkiye için de faydalı bir fuar. Türkiye turizmde giderek daha fazla turist alıyor ama bu yeterli değil. Çok kısa sürede 100 milyon turist alması gerekiyor; bu da ülkemiz için döviz açısından büyük bir fayda sağlayacaktır" dedi.

Karalar: ''Turizm konusunda istediğimiz konumda değiliz''

Adana’nın turizm potansiyelinin altını çizen Karalar, şehrin kültürel, tarihi ve gastronomik zenginliklerine dikkat çekti. "Adana, kültür, tarih, sanat ve coğrafya bakımından zengin bir şehir. Olağanüstü lezzetlerimiz var ama turizm konusunda istediğimiz konumda değiliz. Turizm, koca bir sanayi; gelen turist döviz bırakıyor ve gidiyor. Umarım düzenlenen bu fuar ile birlikte sektöre bir fayda sağlanacaktır" diye konuştu.

Ayrıca, Adana'nın bir lezzet şehri olduğunu vurgulayan Karalar, 17-20 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Adana Lezzet Festivali’ne de herkesi davet etti.