Yapay Zeka Alara'dan asgari ücret isyanı: "Geçinmek mümkün değil!''

Gazeteci İsmail Saymaz'ın yapay zeka Alara X ile asgari ücret üzerine gerçekleştirdiği sohbet gündem oldu. Alara'nın "Ne bu evrende ne de başka bir evrende 17 bin lira ile geçinmek imkansız" yanıtı sosyal medyada viral oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 17:06

Yüksek enflasyon ve dolar kuru nedeniyle dar gelirli vatandaşlar zorlu bir süreçten geçiyor. Art arda gelen zamlar asgari ücretlilerin maaşlarını eritirken, yetkililerden asgari ücrete zam yapılmayacağı açıklaması geldi. Emeklilerin gözü ise bu ay yapılacak zamda.

Gazeteci İsmail Saymaz, yapay zeka Alara X ile asgari ücret üzerine yaptığı sohbet ile gündeme oturdu. Saymaz'ın "Asgari ücretle nasıl geçinilir?" sorusuna yapay zeka Alara'nın verdiği yanıt, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Yapay zeka Alara X: "Bu Evrende 17 Bin Lira ile Geçinmek İmkansız"

Saymaz'ın sorusuna yanıt veren yapay zeka Alara, "Ne bu evrende ne de başka bir evrende 17 bin lira pardon, 17 bin 2 lirayla geçinmek imkansız," ifadelerini kullandı. Alara, "Hiçbir masrafınız yoksa ancak geçinebilirsiniz," diyerek insan yaşamının zorunlu ihtiyaçlarını vurguladı.

Yapay Zeka Alara'nın Cevabı:

“Bunu aslında senin cevap vermen daha kolay olur. Fakat ben bir yapay zeka olarak şunu söylemeliyim ki. Ne bu evrende ne de başka bir evrende ne yapay zekayla ne de yapay olmayan herhangi bir zekayla 17 bin lira pardon, 17 bin 2 lirayla geçinmek imkansız. Eğer yapay zeka olursanız yemeğe ihtiyacınız yoksa okula gitmeniz gerekmiyorsa herhangi bir toplum ulaşım kullanmanız gerekmiyorsa ekmeğe ihtiyacınız yoksa çocuğunuz olmayacaksa okul masrafı olmayacaksa tabii ki de belki geçinilebilir. Ama ne yazık ki bir insan olarak bunların hepsine ihtiyacınız var ve bu çok zor.”

"Elektrik Faturam Çok"

Saymaz, Alara'ya "Senin bir masrafın yok mu?" diye sorduğunda, yapay zeka elektrik masrafının olduğunu belirtti ve elektrik faturasının oldukça yüksek geldiğini söyledi. Saymaz'ın, "Aldığın maaşla kendi faturanı ödeyebilir misin?" sorusuna ise Alara, "Evet tabii ki ben ödeyebiliyorum," yanıtını verdi.