Ülker 2023 yılında 56 milyar TL ciro elde ettiğini açıkladı

Türkiye'nin lider gıda şirketi Ülker, 2023 yılını 56 milyar TL ciro ile tamamlayarak Türkiye ve uluslararası pazarlardaki liderliğini sürdürdü. Şirket, 2024 yılında da güçlü büyümesini devam ettirmeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2024 19:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2024 19:59

Ülker, Türkiye'nin önde gelen gıda şirketlerinden biri olarak 2023 yılını oldukça başarılı bir şekilde tamamlayarak 56 milyar TL ciroya ulaştı. Şirket, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada, ihracat ve yurtdışı operasyonlarının cirodaki payının yüzde 32 olduğunu belirtti. Ülker Bisküvi, Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır'da bisküvi pazarındaki liderliğini sürdürürken, Kazakistan ve Orta Asya ülkelerinde güçlü büyümesini devam ettirdi.

Ülker'in CEO'su Mete Buyurgan, 2023 yılında elde ettikleri başarılarla ilgili yaptığı açıklamada, zorlu bir yılı önemli ve ilklerin olduğu başarılarla tamamladıklarını belirtti. Şirketin sürdürülebilirlik anlayışını finansman alanında da devam ettirdiğini vurgulayan Buyurgan, 2023 yılında toplam 330 milyon dolar tutarında sürdürülebilirlik bağlantılı kredi anlaşması gerçekleştirdiklerini açıkladı.

BUYURGAN: 47 YENİ ÜRÜN TÜKETİCİLERLE BULUŞTU

Açıklamada ayrıca, Ülker Bisküvi'nin dünya genelinde 100'ün üzerinde ülkeye ihracat yaptığı, Türkiye'de 9, yurtdışında 4 olmak üzere toplamda 13 fabrikada üretimini sürdürdüğü bilgisi paylaşıldı. Mete Buyurgan, şirketin inovasyon ve dijitalleşmeye verdiği önemi vurgulayarak, 2023 yılında bisküvi, çikolata ve kek kategorisinde Türkiye'de toplam 47 yeni ürünü tüketicilerle buluşturduklarını belirtti. Ayrıca, Gebze fabrikasında devreye aldıkları 20 otonom mobil robotun üretim verimliliğini artırarak maliyet avantajı sağlayacağını ifade etti.

Ülker Bisküvi, 2024 yılında güçlü performansını sürdürerek ülkeye, ekonomiye, çalışanlara, tüketicilere ve tüm paydaşlara katkı sağlamayı hedefliyor. İsrafsız şirket kültürü ve sürdürülebilirlik anlayışıyla çalışmalarını sürdürecek olan şirket, dijitalleşme, ürün tedariği, ve dağıtım ağının güçlendirilmesi gibi alanlarda inovasyona odaklanacak.