Türkiye Varlık Fonu Global SWF GSR sıralamasında ilk 20'ye girdi

Türkiye Varlık Fonu (TVF), uluslararası bir başarıya daha imza attı! Global SWF'nin (Sovereign Wealth Fund) her yıl 'yönetişim, sürdürülebilirlik ve dayanıklılık' (GSR) kriterlerine dayalı olarak açıkladığı sıralamada, TVF puanını en çok artıran ilk beş varlık fonu arasına girmeyi başardı.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 17:27

Türkiye Varlık Fonu (TVF), uluslararası bir başarıya daha imza attı ve Global SWF'nin (Sovereign Wealth Fund) ‘yönetişim, sürdürülebilirlik ve dayanıklılık’ (GSR) kriterlerine dayalı sıralamasında ilk 20'ye girmeyi başardı.

Varlığa dayalı kalkınma fonu olan ve faaliyetlerinde Türkiye ekonomisine değer katmayı önceleyen TVF, bu sene GSR puanını en çok artıran ilk beş varlık fonu arasına da girerek önemli bir başarı elde etti.

GSR SIRALAMASINDA HIZLI YÜKSELİŞ

Global SWF'nin tüm dünyadan varlık fonlarını ‘yönetişim, sürdürülebilirlik ve dayanıklılık’ kriterleri doğrultusunda değerlendirdiği GSR sıralamasında, geçen yıldan bu yana 8 basamak birden yükselen TVF; listedeki toplam 100 fon arasında 19. sırada yer aldı.

ESG ALANINDA BAŞARILAR

Global SWF'nin yayınladığı raporda, TVF'nin son yıllarda ESG (çevre, toplum, yönetişim) alanında attığı adımlara ve üstlendiği inisiyatiflere vurgu yapılıyor. TVF, özellikle son yıllarda portföy şirketlerinin sürdürülebilirlik performanslarını artırmayı hedefleyen çalışmalar yürütüyor ve bu alanda gerçekleştirdiği tüm çalışmaları ise her sene Entegre Faaliyet Raporu aracılığıyla paydaşların beğenisine sunuyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VİZYONU İLE YOLUNA DEVAM

TVF, Türkiye ekonomisine katma değer oluşturan faaliyetlerine devam ederken, sürdürülebilirlik vizyonuyla, çevresel, sosyal ve yönetişim performansını, ulusal ve uluslararası standartlara uyum çerçevesinde sürekli geliştirerek, dünyada önde gelen varlık fonlarından biri olma yolunda emin adımlarla çalışmalarına devam ediyor.