Türkiye'nin ihracatı artarken Dünya ihracatı düştü

Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) tarafından yayımlanan 2024 yılı ilk çeyrek dış ticaret istatistiklerine göre, dünya ihracatı yüzde 0,6 oranında azalarak 5 trilyon 919 milyar dolar olarak gerçekleşti. Türkiye ise aynı dönemde ihracatını yüzde 3,6 oranında artırarak 63 milyar 603 milyon dolarlık bir rakama ulaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 13:12

DTÖ tarafından yayımlanan 2024 yılı ilk çeyrek dış ticaret istatistiklerine göre, dünya ihracatı yüzde 0,6 oranında bir düşüşle 5 trilyon 919 milyar dolar olarak kaydedildi. Bu dönemde Türkiye'nin ihracatı ise yüzde 3,6 oranında artarak 63 milyar 603 milyon dolar oldu.

TÜRKİYE'NİN ARTAN PAYI

Türkiye'nin dünya ihracatındaki payının arttığına dikkat çeken Ticaret Bakanlığı, ülkenin küresel ticaretteki rolünü güçlendirmek için katma değer, inovasyon ve rekabetçilik odaklı stratejilerini sürdürdüklerini belirtti.

KÜRESEL TİCARETTEKİ EĞİLİMLER VE HEDEFLER

Bakanlık, küresel tedarik zincirindeki konumlarını güçlendirme ve küresel ticaret eğilimlerinden en iyi şekilde yararlanarak kazanımlarını artırma hedefinde olduklarını vurguladı. Türkiye'nin ihracatındaki bu artışın sürdürülebilir olması için çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını ifade etti.

Ticaret Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, Türkiye küresel ticaretteki değişimlere adapte olup, stratejik planlarını ihracatın çeşitlenmesi ve derinleşmesi üzerine odaklayarak devam ettirecek.