Ticaret Bakanı Bolat: Uygulanan politikalar olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hükümetin maliye, para ve ticaret politikalarının her alanda olumlu sonuçlar verdiğini belirtti. Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu artırmasını değerlendiren Bolat, ekonomik göstergelerdeki iyileşmelere dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 16:01

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu 11 yıl aradan sonra ve ilk kez iki basamak birden artırmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bolat, hükümetin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikalarının her alanda olumlu sonuçlar verdiğini vurguladı.

UYGULANAN POLİTİKALARIN ETKİSİ

Bakan Bolat, “Hükümetimizin uyguladığı maliye, para ve ticaret politikaları ile alınan tedbirler, her alanda olumlu sonuçlar vermeye devam ediyor” dedi. Bolat, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu artırmasının yanı sıra, Fitch Ratings ve S&P'nin de ülkenin kredi notunu artırdığını ve not görünümünü pozitife yükselttiğini hatırlattı.

EKONOMİK GÖSTERGELERDEKİ İYİLEŞME

Bolat, artan kredi notlarının yüksek ekonomik büyüme performansı, azalan işsizlik oranı, yükselen döviz rezervleri, artan ihracat, azalan dış ticaret açığı ve cari işlemler açığı gibi makroekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmelerin bir sonucu olduğunu belirtti. “Artan kredi notları; yüksek ekonomik büyüme performansı, azalan işsizlik oranı, yükselen döviz rezervleri, artan ihracat, azalan dış ticaret açığı ve cari işlemler açığı, hızla düşen CDS primi ve benzeri makroekonomik göstergelerdeki olumlu gelişmeler ümit verici olup, doğru yolda ilerlediğimizi tescil etmektedir” dedi.

Bakan Bolat, bu başarıda emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Hazine ve Maliye Bakanı ve tüm bakan arkadaşlarını ve bürokratları tebrik etti. “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu büyük başarıda emeği geçen Cumhurbaşkanı Yardımcımız, Hazine ve Maliye Bakanımız ve tüm bakan arkadaşlarımızı, bürokrat arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.