Tatilciler, Mersin sahillerindeki yüksek şezlong ve şemsiye kiralarına isyan ediyor

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Susanoğlu ve diğer sahillerdeki 400 TL’yi bulan şezlong ve şemsiye kira fiyatları, tatilcilerin tepkisine neden oluyor. Bazı tatilciler, “Ekonomik sıkıntıların arttığı bir dönemde 100-150 TL olması gereken fiyatların bu denli yüksekliği kabul edilebilecek bir durum değil” diyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 10:47

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Susanoğlu ve diğer sahillerdeki 400 TL’yi bulan şezlong ve şemsiye kira fiyatları, tatilcilerin tepkisine neden oluyor.  Bazı tatilciler, “Ekonomik sıkıntıların arttığı bir dönemde 100-150 TL olması gereken fiyatların bu denli yüksekliği kabul edilebilecek bir durum değil” diyor. 

Mersin'i Antalya'ya bağlayan karayolu üzerinde bulunan ve bölgenin en güzel sahil bandına sahip olan Silifke Susanoğlu (Atakent) kıyısında şezlong ve şemsiye kiralayan esnafın, tatilcilerin ekonomik zorluklar nedeniyle ilgi göstermemesi yönündeki şikâyetlerine, bu kez vatandaşlardan karşılık geldi.

Bir esnafın, Milli Emlak'tan sezonluk kiraladığı alana getirdiği şezlong ve şemsiyeleri kiralamasıyla ilgili "Geçmiş yıllarda tesisimiz dolup taşardı. Ancak bu yıl işlerimiz çok kötü. Tatilciler günlük 300 - 400 TL gibi yüksek şezlong ve şemsiye kira ücretlerini ödemek yerine, alternatif çözümler arıyorlar. Bazıları kendi ekipmanlarını getirip, sahilde daha ekonomik bir seçenekle dinlenmeyi tercih ediyor." şeklindeki açıklaması, bölgeye tatile gelen veya gelmek isteyenler tarafından büyük tepki topladı.

“Deniz kıyısındaki tüm işgal ve kiralamalar kaldırılmalı”

Yerli ve yabancı turistlerin yaz aylarında uğrak noktası olan Susanoğlu sahilindeki şezlong ve şemsiye kiralama fiyatlarının yüksekliği tartışmalara yol açarken, bazı tatilciler, "Bu fiyatlarla tatil yapmak artık lüks haline geldi. Turizmin sürdürülebilirliği için daha makul ve adil fiyat politikaları geliştirilmeli. Geçmiş yıllarda makul fiyat istenen şezlonglardan günlük 300 - 400 TL gelir elde etmek stokçuluğa giriyor. Mersin sahillerinde bazı plajlarda şezlong ve şemsiye günlük kira bedeli 600 TL'yi buluyor. 100 -150 TL olması gereken fiyatların bu denli yüksekliği kabul edilebilecek bir durum değil. Şezlonglar sahil kenarına kadar çekilmiş, hasır şemsiye koyacak yer bulamıyoruz. Deniz kıyısındaki tüm işgal ve kiralamalar kaldırılmalı. Bu fırsatçılıktan başka bir şey değil" şeklinde tepkilerini dile getirdi.