Tat Gıda'dan Avrupa perakende devleriyle yerli sos anlaşması

Türkiye'nin lider domates işletmecisi Tat Gıda, Avrupa'nın önde gelen perakende gruplarından Lidl ve E.Leclerc ile imzaladığı sos kategorisindeki satış anlaşmalarıyla ihracat cirosunu üç katına çıkarmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2024 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2024 17:34

Tat Gıda, Türkiye'nin soğuk dolum teknolojisiyle ketçap üreten ilk markası olarak öne çıkıyor. Şirket, 2023 yılında gerçekleştirdiği yenileme, idame, ve modernizasyon yatırımlarıyla birlikte sos hazırlık grubu ve yeni dolum hattı yatırımıyla yıllık PET şişe sos üretim kapasitesini 45 milyon adetten 75 milyon adede çıkardı. Bu hamleleriyle Tat Gıda, sektördeki öncü konumunu daha da güçlendirdi.

TÜRKİYE'NİN LİDER DOMATES İŞLETMECİSİ OLARAK GLOBAL PAZARDA TANINIRLIK

Genel Müdür Evren Albaş, şirketin sürdürülebilir ve kârlı büyüme hedefleri içinde ihracatın önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, Lidl ve E.Leclerc gibi Avrupa'nın dev perakende gruplarıyla yapılan anlaşmaların bu hedefe ulaşmada kilit rol oynadığını belirtti. Albaş, Türkiye'nin lider, Avrupa'nın 5., dünyanın 13. büyük domates işletmecisi olarak Tat Gıda'nın global pazarlarda kazandığı güvenin altında, ürünlerin küresel çapta gıda güvenliği sertifikalarına sahip olmasının, yüksek kalitenin yanı sıra, bulundukları ülkelerin damak tadına uygun ürünler çıkartabilme kabiliyetinin etkili olduğunu söyledi.

Albaş, şirketin 2020'den bu yana çift haneli büyüme elde ettiğini ve global pazarlarda Tat markalı ürünleriyle başarı grafiğini artırdığını belirtti. Tat Gıda'nın sürdürülebilirlik konusundaki pozitif etki yaratmaya odaklandığını belirten Albaş, şirketin var olduğu pazarlarda derinleşirken, yeni pazarlarla ticaret ağını güçlendirdiğini ifade etti.